Отидете към основна версия

3 307 16

Мария Бакалова представя родна лента в ексцентричен тоалет в Кан (СНИМКИ)

  • мария бакалова-
  • кан-
  • филмов фестивал-
  • луи вюитон-
  • жените наистина плачат-
  • български филм

„Жените наистина плачат“ към момента се радва на интерес от страна на любителите на седмото изкуство

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В тюркоазен тоалет, състоящ се от къси панталони и туника – така Мария Бакалова дефилира на червения килим в Кан минути преди старта на прожекцията на „Жените наистина плачат“.

Облеклото, дело на „Луи Вюитон“, бе съчетано със златна панделка на едното рамо, бели ботуши с розови и оранжеви елементи. Номинираната за „Оскар“ актриса е във Франция заедно с режисьорите Мина Милева и Весела Казакова, както и колегите ѝ Катя Казакова и Ралица Стоянова, за да представят родното заглавие, селектирано в паралелната програма „Особен поглед“.

Впечатление прави, че всички останали дами от продукцията в Кан са заложили на бели тениски с надпис. Милева и Стоянова се разходиха по червения килим с посланието „Не истерични, а исторически“. Момичетата бяха съчетали тишъртите с черни поли, като само Казакова се появи в яркожълти къси панталони и лилав клин.

„Жените наистина плачат“ към момента се радва на интерес от страна на любителите на седмото изкуство в Кан. Филмът на Милева и Казакова попадна в топ 20 на най-любопитните заглавия от феста в класация на оборотното издание Screen Daily. Според авторите на публикацията, това са заглавията, които са най-търсени от агентите по продажби на френската Ривиера.

Сюжетът на „Жените наистина плачат“ черпи вдъхновение от реални събития. Действието се развива на фона на протестите у нас против Истанбулската конвенция, а Мария Бакалова изпълнява главната роля на момиче, заразено с ХИВ. Часове преди българската продукция да направи световната си премиера в Кан, от сп. Variety публикуваха и първия откъс от заглавието. В него виждаме героинята на Бакалова, която води ожесточен спор с лекар, отказал да я прегледа заради диагнозата ѝ.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини