Отидете към основна версия

3 789 11

Дългоочакваният фестивал на духовите оркестри в Берковица ще се състои на 4 и 5 септември

  • духови оркестри-
  • берковица-
  • музика-
  • фестивал

Организаторите обещават много музика, изненади и добро настроение

Дългоочакваният фестивал на духовите оркестри в Берковица ще се състои на 4 и 5 септември, съобщиха от общината.

Фестивалът на духовата музика ще е част от празника на Берковица - Рождество Богородично. В надсвирването ще участват 10 духови оркестъра от цялата страна, които ще представят свои емблематични изпълнения. На 4 и 5 септември те ще свирят и дефилират в центъра на Берковица, а около тях ще се вият хора. Сред участниците са оркестър "Карандила", Берковската духова музика, "Монтмюзик" - Монтана, духови оркестри от Сандански, Троян и други селища в България.

Фестивалът на духовата музика БДМ-Фест ще се състои за пети път. Заради пандемията през миналата година той беше под формата на онлайн конкурс - в страницата на фестивала бяха поместени видеозаписи от изпълненията на участниците, а почитателите на оркестрите гласуваха и така определиха победителите. Сега фестивалът ще е в реална обстановка на открито и зрителите ще слушат изпълненията на живо.

Организаторите от общината в Берковица и Берковската духова музика обещават много музика, изненади и добро настроение по време на фестивала, който съхранява българската традиция и култура.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини