Отидете към основна версия

1 250 7

Цветана Манева бе обсипана с любов от 25 артисти за 80-тия ѝ рожден ден

  • цветана манева-
  • 80 години-
  • юбилей-
  • рожден ден-
  • турне-
  • пловдив-
  • актриса

Най-големите таланти в България поздравиха актрисата за юбилея ѝ

Снимки: Stage Hearts

На 27-ми май, на сцената на препълнения Античен театър в Пловдив, двайсет и пет от най-талантливите артисти в България се обясниха в любов на Цветана Манева в едно от най-емоционалните и нежни представления създавани на българска сцена.

Спектакълът беше посветен на осемдесет годишнината на голямата актриса и е част от националното турне „за любовта…Честит рожден ден, Цветана“.

Александра Сърчаджиева, Лилия Маравиля, Боряна Братоева, Силвия Петкова, Стефан Вълдобрев, Александър Сано, Дарин Ангелов, Петър Антонов, Петър Дочев и много други актьори и музиканти изпълниха театрални монолози, създадени от изключителната Яна Борисова.

Те бяха аплодирани от над две хиляди души, които притаили дъх слушаха и следяха всяка секунда от това невероятно и емоционално преживяване, под откритото нощно небе на Пловдив. Този спектакъл ще остане в сърцата на всичко присъстващи и най-вече на самата Цветана Манева, която излезе на сцената и се обърна към публиката и артистите с незабравимият си и станал съвременна класика монолог „Моите обещания“.

Под нестихващите аплодисменти, които продължиха повече от двайсет минути, актрисата се обясни в любов на публиката и на театъра, а след това приемаше поздравления и разговаря с всички, които искаха да се докоснат до нея.

Следващото представление „Честит рожден ден, Цветана“ ще се състои на 8-ми юни във Фестивалния комплекс в град Варна, в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско Лято“, чиито артистичен директор от над тридесет години е самата Цветана Манева.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.

Свързани новини