Last news in Fakti

29 Май, 2024 12:56 1 235 7

Цветана Манева бе обсипана с любов от 25 артисти за 80-тия ѝ рожден ден

  • цветана манева-
  • 80 години-
  • юбилей-
  • рожден ден-
  • турне-
  • пловдив-
  • актриса

Най-големите таланти в България поздравиха актрисата за юбилея ѝ

Цветана Манева бе обсипана с любов от 25 артисти за 80-тия ѝ рожден ден - 1
Снимки: Stage Hearts

На 27-ми май, на сцената на препълнения Античен театър в Пловдив, двайсет и пет от най-талантливите артисти в България се обясниха в любов на Цветана Манева в едно от най-емоционалните и нежни представления създавани на българска сцена.

Спектакълът беше посветен на осемдесет годишнината на голямата актриса и е част от националното турне „за любовта…Честит рожден ден, Цветана“.

Александра Сърчаджиева, Лилия Маравиля, Боряна Братоева, Силвия Петкова, Стефан Вълдобрев, Александър Сано, Дарин Ангелов, Петър Антонов, Петър Дочев и много други актьори и музиканти изпълниха театрални монолози, създадени от изключителната Яна Борисова.

Те бяха аплодирани от над две хиляди души, които притаили дъх слушаха и следяха всяка секунда от това невероятно и емоционално преживяване, под откритото нощно небе на Пловдив. Този спектакъл ще остане в сърцата на всичко присъстващи и най-вече на самата Цветана Манева, която излезе на сцената и се обърна към публиката и артистите с незабравимият си и станал съвременна класика монолог „Моите обещания“.

Под нестихващите аплодисменти, които продължиха повече от двайсет минути, актрисата се обясни в любов на публиката и на театъра, а след това приемаше поздравления и разговаря с всички, които искаха да се докоснат до нея.

Следващото представление „Честит рожден ден, Цветана“ ще се състои на 8-ми юни във Фестивалния комплекс в град Варна, в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско Лято“, чиито артистичен директор от над тридесет години е самата Цветана Манева.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джаро

    3 2 Отговор
    Синът и Иво къде е?
  • 2 Град Козлодуй

    12 3 Отговор
    Честит Рожден Ден госпожо Манева
  • 3 Перо

    7 10 Отговор
    В Западните страни най-често култур-трегерите приключват активна дейност на 54-55 г., а в БГ са до живот и претендират за рекордите на Гинес. Не може да се осигурят 5 поколения! Азиатска работа.
  • 4 Мутро-комунист БОКо

    9 0 Отговор
    Ние с Делянчо от ЦК на БгКлептоПартия (задкулисно-олигархична) се грижиме за делегатките на конгресите на БКП, като Цура БеКаПе-то (да не се бърка с ПеКаПе-то караЦура!)!

    Коментиран от #7

  • 5 Една от ония от онова време

    6 1 Отговор
    И каква съвместна изява имаха с Азис, че не мога точно да се сетя, защото беше толкова "стойностна", че само предизвика възмущението ми и другото не го помня.
  • 6 никола гешев

    7 4 Отговор
    Другарката ЦК Манева! Аман от комунистически рептили!
  • 7 БКП-харем МатаХари

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мутро-комунист БОКо":

    Цура БеКаПе-то се извисява на БКП-идеологическия артистичен небосклон с ролята й на секс-идола на всички надзиратели и затворници от царските затвори другарката Цола Драгойчева! Затова и БОКо, при престоя му в чешкия затвор за кражба на автомобили, често се осамотявал със снимки на Цура-Цола от последващите й роли на БКП-идеологически правоверна лека жена!