Отидете към основна версия

22 133 6

Как белият дроб става черен

  • белият дроб-
  • става-
  • черен

Главният министър на Делхи се опитва да образова гражданите за замърсяването

Главният министър на Делхи Арвинд Кейривал сподели снимка в социалната мрежа Twitter снимка на белите дробове на двама души, съобщи Hindustan Times.

Идеята му е да информира гражданите за опасните нива на замърсяване в града. Едната снимка е от вътрешностите на 55-годишен мъж Химачал Прадеш, а другата е на 52-годишен мъж от Делхи. Снимките му са били изпратени от известен сърдечно-съдов хирург.

На снимките белите дробове на човека от Делхи са силно потъмнени, докато на този от Прадеш са здрави. Според доктор Нареш Трехан тъмният бял дроб е бил увреден от големите количества въглероден диоксид и замърсяване в Делхи. Нивата на замърсяване в индийската столица а достигнали толкова високи нива, че градът беше сравнен с газова камера. Счита се, че положението в Делхи е по-лошо от това в Пекин, където един ден на нормално дишане докарва кацерогени, идващи с изпушването на 40 цигари. Ситуацията в индийския град е толкова сериозна, че може да повлияе на здравите хора и сериозно да увреди състоянието на вече болните хора.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини