Отидете към основна версия

33 768 76

Митьо – Очите е в критично състояние

  • митьо-очите-
  • критично състояние-
  • димитър желязков - митьо очите-
  • димитър желязков-
  • стрелба

Съдови, хирурзи, уролози, коремни хирурзи са оперирали 8 часа простреляния Димитър Желязков-Очите в МБАЛ-Бургас. Директорът на болницата д-р Георги Матев и зам. директорът д-р Светлозар Георгиев дадоха актуална информация за състоянието му към 9,30 часа. Митьо – Очите е в критично състояние, следващите часове за него са решаващи. Операцията е започнала около 22.30 часа и е продължила до 7.00 часа тази сутринта. След операцията Желязков е получил усложнения, които са нормални за състоянието му, свързани със кръвосъсирвания. Към момента не се налага да бъде транспортиран в друго лечебно заведение, съобщи д-р Матев.

По време на операциите са провеждани непрекъснати консултации на интензивните екипи с експерти от ВМА.

5 куршума са ранили Димитър Желязков. 4 от тях са извадени, 5-тия е в гръдната кухина, но не е опасен. Ще се борим за живота му, както на всеки друг пациент“, каза д-р Матев.

По време на операциите са провеждани непрекъснати консултации на интензивните екипи с експерти от ВМА. Очаква се подкрепление от лекари в столицата.

Нараняванията му са в малък таз, пикочен мехур и гръден кош.  Има масивна кръвозагуба. Прелети са 25 сака с кръв и 25 с плазма.  По време на операциите многократно му е преливана кръв. Докторът съобщи, че е изчерпано цялото количество кръв и плазма, налични в болницата и е изпратена два пъти линейка за допълнителни количества в Стара Загора.

В най-тежко състояние са бъбреците му, те не работят. От болницата казаха, че е нужна спешно кръв от група А, положителен резус-фактор.

Другият ранен в престрелката също е в реанимация, но е в много по-добро състояние. За него няма опасност за живота.Ранен е в левия крак, има засегнат нерв и артерия. 

Задържан е вероятният извършител на убийството на бодигарда Александър, предадено е и оръжието, с което е извършено престъплението. Това обясни по Нова ТВ Георги Костов, принизявайки екшъна до битова разпра между приятеля на голямата дъщеря на Очите - Станислава, и собственика на ресторанта "4 You - някакво си недоразумение за едно паркомясто.

Припомняме, че при престрелката снощи е убит млад мъж. Засега няма официална информация за неговата самоличност.

Както вече бе съобщено, инцидентът е станал в 20.57 часа снощи в района на дискотеката "Айсберг" в курортния комплекс "Слънчев бряг". Стреляно е в заведението "4 You". Желязков и около 30-40 души от обкръжението му са се спречкали с десетина души, приближени на собственика на заведението.
В болницата Желязков е бил докаран без  бронежилетка, не е ясно със сигурност дали е носел такава.
Цяла нощ полицията извършва процесуално-следствени действия. Има задържани.
Очаква се днес от 12.30 часа в Апелативната прокаратура в Бургас да бъде дадена нова пресконференция.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини