Отидете към основна версия

1 536 0

Нощ в ковчега на Дракула (снимки)

  • дракула-
  • ковчег-
  • замък

Брат и сестра прекараха нощта на Хелоуин на най-подходящото за целта място. Канадците преспаха, сгушени в подплатени с червено кадифе ковчези в замъка в Трансилвания, вдъхновил легендата за Дракула, предаде ТАСС.

Това е първият случай от цели седем десетилетия, когато някой прекарва нощта в готическия замък в северната ни съседка.

Канадците не бяха единствените кандидати да прекарат Хелоуин в дома на Дракула. Младежите от Отава спечелиха конкурс на американска туристическа компания в люта битка с още 88 000 кандидати за възможността да вечерят и пренощуват в легендарния замък.

Тами Варма и брат й Робин са внуци на Девендра Варма, известен учен - специалист по английски готически легенди и експерт по вампирите. Самата Варма посещава мястото през 1971 г., но няма честта да пренощува там.

Замъкът, където е живял граф Влад Цепеш, е строен през 14 век. Страховитият благородник е реална личност от историята. Той бил известен със свирепия си нрав, върхът в който е зловещият навик да набива на кол своите жертви.

Влад Цепеш е истинският вдъхновител на историята за граф Дракула, създадена от ирландския писател Брам Стокър.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Най-страшните замъци затвори

    Наскоро във Великобритания беше обявен за продажба замъкът The Cage (Клетката). Той се намира в графство Есекс, разположено в югоизточната част на стр ...
    17.06.2016
    4 236
    6
  • Дракула се завръща като политик

    След двегодишна пауза нашумелият спектакъл на Балет Арабеск  за Граф Дракула на хореографа Мила Искренова, се завръща на сцената на Музикалния ...
    23.01.2015
    1 658
    0