Отидете към основна версия

3 019 1

Джеки Чан получи почетен "Оскар" (видео и снимки)

  • джеки чан-
  • оскар

Наскоро той зае второто място в годишната класация на сп. "Форбс" за най-високоплатени актьори в света

Легендата в бойните изкуства Джеки Чан получи почетна статуетка "Оскар" за изключителния си принос към киното, съобщи ТАСС. Наградата на родения в Хонконг актьор беше връчена на годишната церемония за Наградите на губернатора в Лос Анджелис.

62-годишният Джеки увери, че като екшън звезда никога не е очаквал да получи "Оскар", макар че от десетилетия се снима в киното. Сред по-известните му филми са "Пияният майстор", "Сблъсък в Бронкс", "Доспехите на Бога", "Час пик" и "Около света за 80 дни".

Наскоро той зае второто място след Дуейн "Скалата" Джонсън в годишната класация на сп. "Форбс" за най-високоплатени актьори в света.

Освен Чан, с почетни "Оскар"-и са удостоени документалистът Фредерик Уайзман, филмовата монтажистка Ан Коутс и кастинг режисьорът Лин Столмастър.

Сред предишните носители на почетната статуетка са Фред Астер, Кърк Дъглас, Лорънс Оливие, София Лорен и Робърт Редфорд.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Джеки Чан взривява автобус в Лондон

    Специални ефекти и зрелищно взривяване на автобус в центъра на Лондон смутиха не един и двама лондончани. Всъщност става въпрос за снимки на нов екшън ...
    09.02.2016
    2 131
    0
  • Съдят сина на Джеки Чан

    Китайската прокуратура ще повдигне обвинения за притежание на наркотици срещу сина на актьора Джеки Чан, съобщи Би Би Си. 32-годишният Джейси Ч ...
    22.12.2014
    3 773
    1