Отидете към основна версия

3 503 5

Енот в еротична реклама? Недопустимо!

  • енот-
  • съд-
  • видео-
  • русия-
  • еротика-
  • еротична реклама-
  • животни-
  • зоопарк-
  • съд-
  • дело

След снимките миещата мечка Томас започнала да проявява интерес към женски гърди

Руският зоопарк, който за втори път завежда дело срещу московско видео студио за нарушаване правата на животните, смята, че цялото общество трябва да следи за безобразия, като това енот да участва в еротична реклама, съобщава life.ru.

Зоопаркът, в който децата могат да хранят и галят животните, понякога дава под наем своите питомци на кинокомпании. Такъв е бил случаят и със студио "Арт-Мск", което "наело" животинчето през август миналата година. Тогава обаче зоопаркът не бил информиран за съдържанието на рекламата, в която енотът Томас щял да участва. По-късно станало ясно, че той е бил герой в еротична реклама, в която си е играл с полугол модел сред чаршафите на едно легло.

"Нашата цел, като зоологическа градина, е да внушаваме любов към животните и потискането и унижаването им, под каквато и да е форма, е в разрез с нашите убеждения. Предотвратяването на подобни действия е задача на цялото общество. Считаме, че използването на миещата мечка в това видео е недопустимо и създателите на рекламата трябва да понесат отговорността си. Тъй като животното, което е принудено да се снима с полуголата актриса, не може само да защити правата си, нашият зоопарк се явява негов защитник", заявява директорът на зоопарка Виктор Трубкин в изявление, публикувано в социалните мрежи.

Говорителят на зоопарка Виктор Кирюкин казва пред Би Би Си, че след снимките енотът, се върнал травматизиран. "Направи ни впечатление, че той внезапно започна да проявява интерес към женски гърди", разказва той.

Трябваха ни два или три месеца, за да променим новото, неприемливо поведение на Томас. Сега той е щастлив, но преди беше тъжен, казва Кирюкин.

Така зоологическата градина започва своята съдебна битка с безсрамната компания, станала причина за душевните травми на енота.

Видео компанията "Арт-МСК", обаче е на коренно противоположно мнение и нарича процеса "абсурден". Тя твърди, че Томас е откраднал сутиена на модела по време на снимките. Руски медии цитират мениджъра на студиото Валери Богатов, който пък има претенции, че са поискали обучено животно за снимките, но са получили Томас, който бил "млад и бягал през цялото време".

Зоопаркът казва, че е неморално да се смесва природата с еротиката. Мотото му е "Малките животни не са играчки" . Природозащитници се обявиха в подкрепа на енота Томас.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини