Отидете към основна версия

43 495 14

5 мита за оцеляването, които по-скоро ще ви убият

  • оцеляване-
  • убият-
  • дива природа-
  • пустош-
  • митове-
  • схващания-
  • погрешни

Знаете ли как да оцелеете в дивата природа?

Снимка: shutterstock

Имате ли нужните качества, за да оцелеете в дивата природа? Знаете ли как да оцелявате? Не всяко твърдение, за това как се оцелява извън цивилизацията, е вярно.

Ето 5 погрешни схващания, свързани с оцеляване в пустошта.

1. Можете да изсмучете отровата от мястото, на което ви е ухапала змия.
След ухапване, змийската отрова отива директно в кръвоносната ви система. Опитите за изсмукване на отровата, могат да я отведат директно в устата ви. Освен това, по този начин, може да инфектирате раната. Вместо това, обездвижете ухапаното място и при възможност шинирайте, но без да спирате кръвообращението.

2. Винаги се преструвайте на умрял, когато срещу вас изскочи мечка.
Тази стратегия работи само в някои случаи. Първо трябва да отстъпите бавно назад, за да избегнете сблъсък. Ето какво да направите ако ви нападне кафява мечка или мечка гризли: Легнете с лице към земята, с ръце на тила. Но ако срещу вас се е устремила черна мечка, в никакъв случай не се правете на умрял. Вместо това, се опитайте да избягате или се отбранявайте. Лютивият спрей е добра идея в този случай.

3. Ако се загубите в дивата природа, намерете незабавно източник на храна.
Здрав човек може да оцелее без храна повече от 6 седмици, така че първото трябва да търсите вода и подслон.

4. Мъхът винаги расте от северната страна на дърветата.
Мъхът расте на влажно и хладно. Северната страна на дърветата е по-малко вероятно да бъде огряна от директна слънчева светлина. Но в гората, дърветата могат да са на сянка през цялото време и слънчевите лъчи изобщо да не ги достигат.

5. Когато ви нападне акула — ударете я по носа.
Да произведете силен удар под водата е изключително трудно. Вместо това се целете в очите и хрилете на хищника като се опитате да го прободете или одраскате.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини