Отидете към основна версия

29 827 18

Опасен нов остров изневиделица се появи в Бермудския триъгълник (СНИМКА)

  • оствов-
  • нов-
  • пясъчен остров-
  • северна каролина-
  • бермудски триъгълник-
  • изникна-
  • образува се-
  • черупки

Новопоявилият се пясъчен остров е обсипан с останки на морски животни и останки от потънали кораби

Снимки: Instagram/chadonka

В загадъчния Бермудски триъгълник се е формирал нов пясъчен остров.

Той изненадващо се появи край бреговете на американския щат Северна Каролина, разпростирайки се на дължина от 1,6 км и ширина от 300 м, съобщи National Geographic

Новото парче земя, обсипано с кости от китове, черупки от раци и миди, както и с останки от десетки корабокрушения, моментално се превърна в сензационна атракция. Местните власти обаче, предупреждават хората да стоят настрана от мистериозно издигналия се остров, на който местните дадоха името "Черупчестия/Медения остров".

Островът, който всъщност представлява дълга пясъчна ивица започнал бавно да се оформя още преди няколко месеца около най-крайната югоизточна точка на САЩ — Кейп Хатерас, на остров Хатерас.

Този остров е част от една от основните природни забележителности на Северна Каролина — островната група Аутър Банкс. Това са тесни пясъчни бариерни острови, които се разпростират на 320 км. по протежението на брега.

Но новопоявилият се остров крие безброй опасности и изненади, заради които властите предупреждават хората да стоят настрана.

Дейв Халлак, ръководител на Cape Hatteras National Seashore, който наблюдава района на Кейп Пойнт, заявява, че силните течения в пролома, разделящ пясъчната ивица от континента, правят стигането до острова опасно.

Освен това в района има много акули, голяма част от които достигат по над 2 метра.

Заради факта, че районът е популярен сред рибарите, пък по дъното и на острова може да има много изхвърлени риболовни куки. Ако някой стъпи на такава кука не само ще получи неприятна рана, нуждаеща се от лекарска помощ, но ще привлече и акулите с кръвта си.

Все пак не един и двама смелчаци вече са стъпвали на острова, стигайки до там с лодки, съобщават местни медии.

Бъдещето на новопоявилия остров не е ясно. Пясъчният бряг можеше да продължи да расте и да стане част от Кейп Пойнт, а може и да изчезне така, както се е появил. Бурните води и силните океански течения както могат да подриват бреговете, могат и да създават временни пясъчни наноси.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини