Отидете към основна версия

17 481 1

Топ 10 на най-известните коледни филми

  • филми-
  • коледа

Лошият Дядо Коледа / Bad Santa (2003)

Коледните празници няма да пропуснат тази черна комедия, в която Уили Стоукс (Били Боб Торнтън) е мошеник и крадец. Той се съюзява с джуджето Маркус (Тони Кокс). Целта им е много специална измама - всяка година по време на празниците. Уили получава работа като Дядо Коледа в търговски център, а неговият приятел – като елф. Те използват службата си, за да грабят магазини точно преди Рождеството.


Кошмарът преди Коледа / Nightmare Before Christmas (1993)

Анимационният филм на Тим Бъртън ни показва премеждията на Джак Скелета, любимият цар на тиквения град, който е доста отегчен от ежедневието си – да плаши хората в „реалния свят“. Джак случайно попадна в Коледния град, залят от ярки цветове и топло настроение. Царят замисля да подчини веселия град, отвличайки Дядо Коледа и заемайки ролята му.

 

Чудо на 34-та улица / Miracle on the 34th Street (1947)

Този филм е коледна класика. Пиян старец, облечен като Дядо Коледа, се появява на парад за Деня на благодарността. Възрастният мъж ще се окаже такъв хит, че ще почне да се появява редовно във верига магазини в Манхатън. За зла беда той настина вярва, че е Дядо Коледа. Следва съдебно дело, което да докаже неговото психичното здраве и, по-важното -  неговата автентичност.

 

Гринч / How the Grinch Stole Christmas (2000)

Гринч (Джим Кери) наблюдава как жителите на Кой-град радостно се готвят да празнуват Коледа. Той решава, че цялото това щастие е предостатъчно за всички и вика на помощ кучето си Макс. Той е ужасно създание, което мрази Коледа и мисли план как да я провали.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Санта Клаус бил нюйоркчанин

    Прието е да се смята, че родината на Санта Клаус е Лапландия. Но от Нюйоркското историческо дружество твърдят, че в действителност този приказен пе ...
    25.12.2011
    966
    1