Last news in Fakti

25 Декември, 2011 10:53 17 449 1

Топ 10 на най-известните коледни филми

  • филми-
  • коледа

Лошият Дядо Коледа / Bad Santa (2003)

Коледните празници няма да пропуснат тази черна комедия, в която Уили Стоукс (Били Боб Торнтън) е мошеник и крадец. Той се съюзява с джуджето Маркус (Тони Кокс). Целта им е много специална измама - всяка година по време на празниците. Уили получава работа като Дядо Коледа в търговски център, а неговият приятел – като елф. Те използват службата си, за да грабят магазини точно преди Рождеството.


Кошмарът преди Коледа / Nightmare Before Christmas (1993)

Анимационният филм на Тим Бъртън ни показва премеждията на Джак Скелета, любимият цар на тиквения град, който е доста отегчен от ежедневието си – да плаши хората в „реалния свят“. Джак случайно попадна в Коледния град, залят от ярки цветове и топло настроение. Царят замисля да подчини веселия град, отвличайки Дядо Коледа и заемайки ролята му.


Сам вкъщи / Home Alone (1990)

Може би една от най-добрите семейни комедии. Малкият Кевин (Маколи Кълкин) остава по невнимание у дома. Семейството му го забравя в суматохата, преди да замине на ваканцията. Но Кевин не скучае, защото двама нагли престъпници се опитват да ограбят къщата му. Всички знаем какво следва.


Коледата невъзможна / Jingle all the Way (1996)

Бизнесменът Хауърд обича жената и семейството си, но няма време за тях. Той решава да зарадва сина си Джейми, купувайки всички играчки от коледния му списък. Първа е играчката Турбомен, но за зла беда вече я няма по магазините. Знаете и кой участва - Арнолд Шварценегер.


Коледна история / A Christmas Story (1983)

Режисьорът Боб Кларк поглежда към ваканционния жанр, възприемайки мемоарите на хумориста Джийн Шепърд. Главният герой се казва Ралфи Паркър – младо момче, живеещо в Индиана през 40-те години на миналия век. Мечтата му за коледен подарък е пистолет. Но майка му, учителят му и самият Дядо Коледа са против.


Бяла Коледа / White Christmas(1954)

Двама певци се готвят за коледен концерт във Вермонт, акомпанирайки на две сестри. В клуба момчетата се натъкват на своя командир от Втората световна война, който се намира във финансови трудности. Четиримата музиканти решават да му правят добро, за да се съживи бизнесът му.


Животът е прекрасен / It's Wonderful Life (1946)

Режисьорът Франк Капра майсторски смесва комедия и драма. Джордж Бейли (Джеймс Стюарт), жител на малък американски град,  е затрупан от проблеми и мисълта за самоубийство в нощна на Бъдни вечер.
Тогава един  ангел (Хенри Травърс) е изпратен на земята, за да направи желанието на Джордж да се сбъдне.


Полярен експрес / The Polar Express(2004)

Том Ханкс е звездата, а Робърт Земекис - режисьорът, осигурили ни този празничен филм, заснет с помощта на страхотна анимация. Историята е взета от писателя Крис Ван Алсбург и се върти около Били (Хейдън МакФарланд), който копнее да вярва в Дядо Коледа, но му е доста трудно, понеже семейството му смята Добрия старец за мит.  Всичко това ще промени в навечерието на Коледа, когато мистериозен влак навестява Били в Коледната нощ, обещавайки му да го заведе с други деца до Северния полюс, за да видят Дядо Коледа.


 

Коледна ваканция / National Lampoon's Christmas Vacation (1989)

Баща (Chevy Chase) открива колко опасен е сезонът на коледните празници наистина - старомодния празник семейството му се превръща в нещо  различно от коледна глъчка.

 

Ваканцията / The Holiday (2006)

Ирис е влюбена в мъж, който за зла беда ще се жени за друга. На другия край на света Аманда осъзнава, че мъжът до нея и изневерява. Страдащите дами ще срещат в интернет и ще разменят домовете си за Коледа. Ирис се мести в къщата на Аманда в Лос Анджелис, слънчева Калифорния, а Аманда пристига в снежна Англия. Малко след това те откриват от какво имат нужда – нов романс.

 

Чудо на 34-та улица / Miracle on the 34th Street (1947)

Този филм е коледна класика. Пиян старец, облечен като Дядо Коледа, се появява на парад за Деня на благодарността. Възрастният мъж ще се окаже такъв хит, че ще почне да се появява редовно във верига магазини в Манхатън. За зла беда той настина вярва, че е Дядо Коледа. Следва съдебно дело, което да докаже неговото психичното здраве и, по-важното -  неговата автентичност.

 

Гринч / How the Grinch Stole Christmas (2000)

Гринч (Джим Кери) наблюдава как жителите на Кой-град радостно се готвят да празнуват Коледа. Той решава, че цялото това щастие е предостатъчно за всички и вика на помощ кучето си Макс. Той е ужасно създание, което мрази Коледа и мисли план как да я провали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 никифор никифоров

    1 3 Отговор