Отидете към основна версия

26 935 70

Мрежата скочи на Цонка от Видин: Тя не е българка! (СНИМКИ)

  • цонка от видин-
  • цонка милчева-
  • конкурс за красота-
  • индия-
  • българия-
  • miss glam world-
  • произход-
  • разгневени-
  • възмутени

Ядосани потребители разкриха скандални подробности за произхода ѝ и питат…

Снимки: Facebook

19-годишната Цонка Милчева от Видин се яви на международен конкурс за красота, който се състоя в Индия. Тя не успя да се класира в челната тройка, но пък представи България по достоен начин.

Новината за участието на Милчева в конкурса, провел се преди броени дни, предизвика бурни негативни реакции в мрежата.

Според потребителите Цонка, която от 4-годишна възраст живее в Германия, но често се връща в България, защото е влюбена в страната, е от малцинствата, пише Hot Arena.

Въпреки успехите на младото момиче, сред които второ място на конкурса „Мис Зима“ 2017 и второ място на конкурса „Мис София" 2017, както и участието му на конкурса „Мис Свят Туризъм“, които медиите изтъкнаха преди представянето му на конкурса за красота „Miss Glam World“, много хора посрещната новината с възмущение и гняв.

Съобщението, че Цонка ще се яви на конкурса в Индия от името на България, отприщи вълна от недоволство в социалните мрежи. Гневен потребител на социалната мрежа изпратил писмо до сайта за светски новини, в което пише:

„Много статии се изписаха за Цонка Милчева, която представя България на конкурс за красота в Индия. Много хора обаче забелязаха, че на някои снимки изглежда бяла и красива, а на други изобщо не се различава от една обикновена ромка“.

Към писмото си този потребител добавя и част от коментарите, които циркулират в интернет пространството по повод участието на момичето в конкурса.

"Представя България, а във Facebook профила си пише на турски език и публикува циганиски песни."; "Свършиха Българките, че циганки да представят България"; "Роднините и родителите и изобщо не могат да пишат и говорят на български език"; "Поне да беше Българка"; "Все едно да отида на конкурс в Китай и да кажа, че съм Индийка, но от 100 километра да ми личи, че не съм".

Сайтът "Вяра.нюз" пък публикува материал, от който става ясно, че Цонка е племенница на ромския еврокомисар Петко Асенов.

„Нашето момиче от Видин Цонка Милчева ще участва на Конкурс в Индия “МИС СВЯТ КАРАСОТА“ и ще представлява България на 27 април, моля да подкрепим и да гласуваме на сайта на организаторите и да й пожелаем успех", призова чичо ѝ, който е председател на Националния център за развитие на ромите.

Титлата и короната в тазгодишният конкурс за красота Miss Glam worldвсе пак не отидоха при българската претендентка, а при мексиканската красавица Естефания Гарсия. Тя успя да се пребори с останалите 38 участнички от цял свят, сред които и наша Цонка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини