Отидете към основна версия

16 471 7

Секс на 70 години за млад и пъргав ум

  • секс-
  • възрастни

Възрастните хора трябва да продължат да се занимават секс, ако искат да се предпазят от старческа сенилност. За това призовават учени от германския университет Рощок, обобщавайки данни от свое изследване.

Резултатите показали, че редовният полов живот на стари години предпазва от загуба на ориентация и отслабване на паметта, разкрива в. „Дейли мейл“.

Сексът също както и логическите задачи е тренировка на мозъка, отбелязват ръководителите на проекта проф. Петер Кроп и д-р Брита Мюлер. Те са изследвали 170 души на възраст между 63 и 75 г. през 2011 г.

Анкетираните били питани колко активни са били в ежедневието, включително дали са имали сексуален живот. Освен това пенсионерите били подложени на тестове за тяхното нервно-психологично състояние за памет, внимание и активност

Според проф. Кроп, сексът на стари години не само е възможен, но и ни помага да останем млади.

Учените съветват да се преразгледа отношението към секса на стари години, защото той бил жизнено необходим и за тях както и за останалите хора.

Ако физическият контакт все пак е невъзможен поради напредването на възрастта, не трябва да се забравят и малките жестове на нежност като милите думи и държането за ръце.  

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Зрелите жени харесват секса повече

    Жените харесват повече секса в напреднала възраст, отколкото когато са били млади, показва ново проучване, цитирано от БГНЕС. Рано или късно в ...
    08.02.2012
    6 293
    2