Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 11:11 16 422 7

Секс на 70 години за млад и пъргав ум

  • секс-
  • възрастни

Възрастните хора трябва да продължат да се занимават секс, ако искат да се предпазят от старческа сенилност. За това призовават учени от германския университет Рощок, обобщавайки данни от свое изследване.

Резултатите показали, че редовният полов живот на стари години предпазва от загуба на ориентация и отслабване на паметта, разкрива в. „Дейли мейл“.

Сексът също както и логическите задачи е тренировка на мозъка, отбелязват ръководителите на проекта проф. Петер Кроп и д-р Брита Мюлер. Те са изследвали 170 души на възраст между 63 и 75 г. през 2011 г.

Анкетираните били питани колко активни са били в ежедневието, включително дали са имали сексуален живот. Освен това пенсионерите били подложени на тестове за тяхното нервно-психологично състояние за памет, внимание и активност

Според проф. Кроп, сексът на стари години не само е възможен, но и ни помага да останем млади.

Учените съветват да се преразгледа отношението към секса на стари години, защото той бил жизнено необходим и за тях както и за останалите хора.

Ако физическият контакт все пак е невъзможен поради напредването на възрастта, не трябва да се забравят и малките жестове на нежност като милите думи и държането за ръце.  


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мераклия

    0 0 Отговор
    Ха-ха-то,еб..ето,си е наистина хубаво нещо-
    и на 16-17,и на60-70,ама при вторите-
    С КАКВО,да го вземат мътните.........
  • 2 Експерта

    1 2 Отговор
    Хм,абе тия германци ще ме убият,какъв секс с тия увиснали гюдерии и раздрънкани кочини,съдрани терлици,скъсани каиши и настъпани жаби?Ами кожата дето е станала на вожа,мас на сас,гърди на торби?Ами миризмата,на крака,на уста,на пача.......
    Ей,хора,вземете се в ръце,за всяко нещо си има времето,така че не си го губете с фантасмагории!
  • 3 Сексолог

    1 0 Отговор
    Ех,младо да знаеше ,а старо да можеше..... Но ....коментарът на "ш...ния експерт" просто е доста гнусен ,но то пък човек ако съжителства като него,с такива кифли,сигурно си е прав.
  • 4 НЕДКО САВЧЕВ

    0 0 Отговор
    ама дайте да видим на клипче как го правят тези от снимката.
  • 5 НЕДКО САВЧЕВ

    1 1 Отговор
    ама дайте да видим на клипче как го правят тези от снимката.
  • 6 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Снощи като играехме бридж един приятел отиде до WC ,като се
    връщаше да седне на масата си беше опикал крачола."Какво си направил бе човек?"Той ми онговори,че вместо да си хване онази работа си е хванал тестиса и е объркал нещата................Това го написъх с акцент за секс за по възрастните хора!!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Тодорка

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иракли Иракли":

    Аз съм жена на 68 години. Приятелят ми е на 44 и си правим секс всеки ден, аз се чувствам доБре, той също. И не си мислете, че като съм на 68 съм някаква разпаднала се баба. Напротив – добре изглеждам, тренирам, живея и се храня правилно. Да, при мене плюс е, че децата ми не са в България и нямам нерви с тях, което ме пази от нерви и ми дава време. Но който има желание, ще намери начини