Отидете към основна версия

19 475 24

Наистина ли младежът на СНИМКА от 1917 г. е пътешественик във времето?

  • пътуване във времето-
  • от бъдещето-
  • младеж-
  • снимка-
  • 1917 г.-
  • пътешественик във времето

Странникът сякаш е облечен с тениска и изглежда много стъписан

Снимка от 1917 г., направена в Канада и публикувана през 1974 г. в книгата на Лестър Кинг Рей Питърсън "Великата история на нос Скот", изглежда съвсем обикновена.

Въпреки това, сред групата от хора на хълм, облечени според модата на времето си, ясно се очертава млад мъж в тениска и шорти и дори модерна прическа.

Човекът изглежда така, сякаш той е дошъл от плажа през 1980-те години, а е попаднал на фотографията през 1917 г. с цял куп инспектори по изграждането на мост.

Снимката е направена в Кейп Скот и е публикувана в "The Cape Scott Story" още през 1974 година.

Обърнете внимание, на мистериозния мъж, който изглежда уплашен, както и двамата души от двете му страни. Позицията на ръцете му показва, че той сякаш се опитва да се успокои. Също в най-десния ъгъл може да се види дама (облечена в стила на това време), сочеща към него. С други думи, хората не стоят неподвижни, гледайки камерата за 5 минути със сухи, безизразни лица, както се е правело по онова време (заради сложното изпълнение на фотографията), а гледат към човека с недоумение.

Нито прическата, нито облеклото на мъжа са сходни с тези на останалите. За разлика от всички мъже на снимката, които носят ризи с дълъг ръкав, той сякаш е с тениска. Това е доста необичайно имайки предвид факта, че този вид дреха е измислена през 2013 г. и то като долно бельо. Едва ли някой порядъчен мъж от началото на ХХ век би си позволил да се появи по бельо на обществено място, камо ли да позира за снимка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини