Отидете към основна версия

23 723 26

СНИМКА от повърхността на Марс дава доказателства за живот

  • уфолози-
  • марс-
  • живот-
  • доказателства-
  • фосил-
  • вкаменелост-
  • амонит-
  • извънземен живот-
  • извънземни

Странните скални образувания и камъни с необясними форми, открити на повърхността, са доказателства за съществуването на живот, твърдят уфолози

Снимка: shutterstock

Откакто НАСА за пръв път изпрати роувър на Марс, учени и изследователи от цял свят работят усилено да дадат отговори на многобройните въпроси, които си задаваме за червената планета.
Изследванията на Марс дадоха много отговори, но поставиха и също толкова много нови въпроси един, от които е: "Имало ли е живот там?".

Техните отговори търсят не само учените от НАСА, ЕКА, Роскосмос или която и да е друга космическа агенция по света, но и любителите на конспиративни теории и уфолозите. Тези псевдо учени и изследователи са убедени, че Червената планета крие много тайни, а най-голямата е, че все още е обитавана от живи същества.

Търсачите на извънземни, често използват снимкиите и видеата, които марсоходите изпращат към Земята, за да търсят следи от извънземни цивилизации и доказателства за наличието на форми на живот.

Ловците на извънземни и специалистите по НЛО имат свои собствени теории за живота на Марс и когато попаднат на нещо странно върху заснетите кадри, бързат да споделят откритието си. Подобни аномалии върху повърхността на Марс създадоха най-различни и чудати теории, твърдения и предположения за извънземни.

Откриването на древна морска вкаменелост върху повърхността на планетата, бе последното "неоспоримо и сигурно доказателство", че на червената планета е имало и има живот. Находката е забелязана от уфолога Скот С. Уаринг върху една от снимките, направени от марсохода Кюриосити и разпространена от НАСА.

Разглеждайки кадрите, изследователят на НЛО забелязал нещо необичайно, което много напомняло на фосил на амонит — често срещана вкаменелост на Земята, запечатала формата на древното същество, подобно на охлюв.

Уаринг веднага предложил на космическата агенция да разгледа по-подробно заснетата структура, подобна на изкопаемо. Той описва наблюденията и изводите, които прави в своя блог UFO Sightings Daily.

"Забелязах, че този обект в близост до роувъра много прилича на охлюв. Тук на Земята Амонитите са изчезнали преди 66 милиона години, но преди това са я обитавали около 200 милиона години. Аз съм объркан защо марсоходът на НАСА не искаше да го изследва по-отблизо, след като няколко дни обикаля околните скали", пише уфологът, който допълва, че показал откритието си на НАСА, но те го игнорирали.

Въпреки това Уаринг е убеден, че става дума за древна вкаменелост от живо същество.

Всъщност подобен фосил не за пръв път е забелязван върху снимки от Марс. Уфолозите от години съобщават за подобни скали с форма на охлюв, заснети от камерите на марсоходите в различни точки от планетата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини