4 Декември, 2018 15:20 23 558 26

СНИМКА от повърхността на Марс дава доказателства за живот

  • уфолози-
  • марс-
  • живот-
  • доказателства-
  • фосил-
  • вкаменелост-
  • амонит-
  • извънземен живот-
  • извънземни

Странните скални образувания и камъни с необясними форми, открити на повърхността, са доказателства за съществуването на живот, твърдят уфолози

СНИМКА от повърхността на Марс дава доказателства за живот - 1
Снимка: shutterstock

Откакто НАСА за пръв път изпрати роувър на Марс, учени и изследователи от цял свят работят усилено да дадат отговори на многобройните въпроси, които си задаваме за червената планета.
Изследванията на Марс дадоха много отговори, но поставиха и също толкова много нови въпроси един, от които е: "Имало ли е живот там?".

Техните отговори търсят не само учените от НАСА, ЕКА, Роскосмос или която и да е друга космическа агенция по света, но и любителите на конспиративни теории и уфолозите. Тези псевдо учени и изследователи са убедени, че Червената планета крие много тайни, а най-голямата е, че все още е обитавана от живи същества.

Търсачите на извънземни, често използват снимкиите и видеата, които марсоходите изпращат към Земята, за да търсят следи от извънземни цивилизации и доказателства за наличието на форми на живот.

Ловците на извънземни и специалистите по НЛО имат свои собствени теории за живота на Марс и когато попаднат на нещо странно върху заснетите кадри, бързат да споделят откритието си. Подобни аномалии върху повърхността на Марс създадоха най-различни и чудати теории, твърдения и предположения за извънземни.

Откриването на древна морска вкаменелост върху повърхността на планетата, бе последното "неоспоримо и сигурно доказателство", че на червената планета е имало и има живот. Находката е забелязана от уфолога Скот С. Уаринг върху една от снимките, направени от марсохода Кюриосити и разпространена от НАСА.

Разглеждайки кадрите, изследователят на НЛО забелязал нещо необичайно, което много напомняло на фосил на амонит — често срещана вкаменелост на Земята, запечатала формата на древното същество, подобно на охлюв.

Уаринг веднага предложил на космическата агенция да разгледа по-подробно заснетата структура, подобна на изкопаемо. Той описва наблюденията и изводите, които прави в своя блог UFO Sightings Daily.

СНИМКА от повърхността на Марс дава доказателства за живот

"Забелязах, че този обект в близост до роувъра много прилича на охлюв. Тук на Земята Амонитите са изчезнали преди 66 милиона години, но преди това са я обитавали около 200 милиона години. Аз съм объркан защо марсоходът на НАСА не искаше да го изследва по-отблизо, след като няколко дни обикаля околните скали", пише уфологът, който допълва, че показал откритието си на НАСА, но те го игнорирали.

СНИМКА от повърхността на Марс дава доказателства за живот

Въпреки това Уаринг е убеден, че става дума за древна вкаменелост от живо същество.

Всъщност подобен фосил не за пръв път е забелязван върху снимки от Марс. Уфолозите от години съобщават за подобни скали с форма на охлюв, заснети от камерите на марсоходите в различни точки от планетата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слот

    23 25 Отговор
    На зомбитата вече може и сериали да им пращат от Марс всичко ще повярват. Скоро ще ги подготвят за атака от космоса и ще им искат пари, много пари.
  • 2 Хммм...

    24 21 Отговор
    Да не се окаже, че не от Марс, а от Земята са тези снимки?! Нещо като Лунната афера на НАСА?
    Иначе и на мен ми се ще да е имало и все още да има живот там.
  • 3 onq s konq

    35 9 Отговор
    Ние тука сички сме марсиянци ! Имале са навремето ядренни бомби и са се испогърмеле!Кой оцелел е дошел тука на земята!Те тва е истината спорет мене!

    Коментиран от #4, #12

  • 4 ГосТ

    33 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Дано не се налага да се връщаме там по същата причина
  • 5 Импотентен русофил

    17 11 Отговор
    Дрогари кога и нашият марсоход ще прати снимка от Марс?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Caci

    11 1 Отговор
    И аз мисля че точно от там идваме след като сме го прецакали както прецакваме и земята в момента!
  • 8 асддса

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: специалистите по НЛО

    Това къде се учи да се запиша ? Иска ли се практика за да минеш ?
  • 9 Ганю Ганев

    4 4 Отговор
    По пощата или с куриер са му го пратили от Марс?
  • 10 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 6 Отговор
    Тиквата там има ли остров или целата планета е негова
  • 11 Bubbles

    6 6 Отговор
    А там тиква имат ли си? А Цецко?
    Ако си нямат да им пратим нашите да им построят магистрали и бензиностанции без картели...
  • 12 Лимонад

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    И според мен истината е подобна. Дали зарад бомби, дали заради слънцето... всичко се обяснява с това. Като се започне от древните хора от по 3м в древността до наши дни... рестартирали са живота на хората тука. Може би нарочно са ги оставили без техника и с лимитирана наука, за да си се развиват като самостоятелна раса спрямо планетата. Но е рано още да го докажат :) като вземат да ровят и да намират скелети и там - тогава... в крайна сметка това което сме сега е в резултат от живота ни на земята. На друга планета може би щеше да е по различно.
  • 13 Ват ен ка

    5 4 Отговор
    Марс, ама друг път. Всичко е снимано на Земя-та
  • 14 Ммм

    4 5 Отговор
    Я гледай холивуд какви пейзажи могат да направят! Бравос на холивуд.
  • 15 Кирил

    4 6 Отговор
    Няма никакъв космос ,живеем в затворена система.от горе има само вода и скитащи звезди.И Бог разбира се....
  • 16 Крадец

    1 3 Отговор
    По-скоро,причудливи форми,отколкото,доказателства за живот !
  • 17 бат мишо

    3 1 Отговор
    не са идвали - имали са база тука и 2 или веколко астронавти тука , със сигурност и генна лаб и са икспериментирали с местните маймуни некво време ,като първите експерименти - австралопитек ,парапитек ,неандерталез и т н -са били неуспешни опити на лаба - и давай следващия опит ,а не както предполагаме етапи в еволюцията маймуна човек - що никоя маймуна не ще да става вече човек -щот не са толкос прости колкот ни се иска за да бачкат 2 доказателство . при еволюцията по несъвършения обитател на ареала от вида загива- пример - дядото на акулата мегалодона е загинал- незасегнат от каквото е изтрепало сухоземните динота- и когато на планетата майка Марс са се изпотрепали тея в лаба ва Цемята са останали тук- да ги наречем Адам и Ева
  • 18 Кроми

    8 2 Отговор
    Докога ще ни замазват очите такива некачествени снимки , на Марс нокия с фенерче ли са изпратили да снима , та да врачуват маса народ парче камък дали не е сирене на дупки на милион години ..
  • 19 бат мишо

    5 3 Отговор
    План Б
    Видът ни е разселен по мн планети колонии ВСЯКА УМИШЛЕННО НЕЗНАЕЩА координатите на останалите и нито Марс нито Земята са първи - където отиваме разсипваме ограбваме и отскачаме като скакалци на следващите - ПОГРЕШНО приеманите за пришълци всъщност са ВИЗИТАЦИИ от по напредналите ни колонии - всички с 2 ръце 2 крака 2 очи с черти на хомосапиенс с малки разлики в ззав от гравитацията и осветеността и т н в съответната колония ...Сходствата са ПРЕКАЛЕНО МНОГО за да се повтори независимо на отделни РАЗЛИЧНИ планети с толкова сходни резултати накрая- СЪОТВЕТНО - ИЛИ сме ,, братовчеди от 1 вид но различни коловии които ни наглеждат ИЛИ по малко вер но възможно додоказване на противното -идват от 1 ед колония ,но от различно време- съотв ....защо не се разкриват - МНОГО ПРОСТО - АДСКИ ПРОСТО Е
    НА ПОНЕЖЕ Е ОЧЕВАДНО НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА -
    При разселване из космоса се сблъскваш и с др видове 0 а ние сме сган СКАКАЛЦИ която нормален разумен вид БИ ИСКАЛ ДА УНИЩОЖИ ЗАВИНАГИ - да спаси планетите от нас и унищожение а и себе си - НЕ СЕ СЪМНЯВАМ ЧЕ ВЕЧЕ НЯКОЙ КОЛОНИИ наши ги е сполетявало- и това което Е СПАСЯВАЛО ОСТАНАЛИТЕ ни кколонии на вида е ЧЕ на ОТКРИТАТА НЕ СА ЗНАЕЛИ ДРУГИТЕ КЪДЕ СА, зада опържат и нас и да спрат заразата - щото ако се замислите овес извънземни от филмите - пришълец Алиен СА АНГЕЛЧЕТА до нас - унищожителите на планети атмосфери води ресурси И ВСИЧКО ЩО МЪРДА ОСВЕН НАС , а понякога и помежду си се унищожаваме
  • 20 бат мишо

    2 1 Отговор
    ПС - ИЗдигнете се мисловно до извънземно и се поставете на негово място- какво вижда КАТО НИ ГЛЕДА нас и планетата ни и какво сме и сторили - пробит озонов слой - ГОДИШНО ИЗЧЕЗВАЩИ ЗАВИНАГИ видове - над 200 -- отровена вода , отровена атмосфера ,ИЗБИВАНЕ НА СЕБЕПОДОБНИ с най модерното открито от вида оръжие ....и МЕЖДУ ДРУГОТО забелязвате ,че вида се опитва да се движи В КОСМОСА и вече прави успешни крачки в тая посока с бази , спътници - КО СТАА В ИНЗЕМНАТА ГЛАВА - ако тя е ДЕЙСТВИТЕЛНО ОТ НЕНАШИТЕ-
    1 какво ще се случи С МЕН И МОЯ ДОМ АКО МЕ ОТКРИЯТ
    2 Щом един на друг си мятат атомни бомби С МЕН КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ
    3 С напредването на техн им прогрес - който явно е бърз и прогресивен - зер разрушението за посл 100 год е колкото за 400 000 год ПО ДЕСЕТ - КАКВО ЛИ ОЩЕ ЩЕ ОТКРИЯТ - и ако изчакам ДОТОГАВА-ще съумея ли да ги спра и оживея ИЛИ ЩЕ Е КЪСНО когато са се разпъплили из космоса и наберат сила
    И КАКВО ПРАВИТЕ- мн ЯСНО ЗА УНИЩОЖЕНИЕ -колкото са по хуманни ТОЛКОВА ПО ПЪЛНО унищожение ще наредят на армията си на скакалците изроди режещи ДОРИ КЛОНА НА КОЙТО СЕДЯТ , тровещи себеподобните и СОБСТВЕННИЯ СИ ДОМ и унищожаващи различните видове с скорост 200 за год
    Съгласни сте НАЛИ - ОБАЧЕ тея ,,извънземни,,дето идат НЕ ИЗДАВАТ ТАКАВА И НЕ НИ НАПАДАТ ,даже май ни подхвърлят идеи за нови оръжия и технологии за убиване-атомната бомба и стелтовете са мн съмнителни в тая посока - прекалено бързо се появиха и прекалено са познати от рисунки по
  • 21 бат мишо

    4 2 Отговор
    не съм уфолог - горвите разсъждения СА САМО МОИ И САМО ЛОГИЧЕСКИ по принциа - отхвърли невъзможното-разсъждавайки съм стигал до извода че все пак има трохички за следване пътя на колонизацията на поредната планета за ограбване и опустошаване- пирамидите - които посочват пътя до предната - ако е вярно обаче че на Марс има пирамиди - само чух не съм се интересувал - просто си упрагнявах мозъка - вероятна от Марс пирамидите насочват към по предната и ако се проследят се стига до майката- първатта рожденната планета - за тая сме ОЧЕВАДНО НЕАДЕКВАТНИ за да е рожденната ни първо еволюционна планета- нямаме шанс срещу никой местен хищник нито в бягане ни в летене ни в плуване за да сме еволюирали тук....ДАЖЕ В МИСЛЕНЕ вс уличен помяр е по умен от повечето хора- кажеш му писи писи- идва - кажеш му циба и си отива- а хората НАГЛИ и вика удари ме - после що ма биха
    От БатМишо логиката лека вечер и се изв ако съм ви докарал главоболие от опити за мислене-яжте пийте и УНИЩОЖАВАЙТЕ гледайки само себе си--- бидейки така ДОСТОЙНИ ЧОВЕЦИ...ако скучаете сбийте се с себеподобен на някое кръстовище-ВИНАГИ ОБОДРЯВА - проверено
  • 22 бат мишо

    3 2 Отговор
    Последна бурма- динозаврите НИКВА КОМЕТА не ги е убивала- НИЕ СМЕ ГИ УБИЛИ - преди колонизаторите- нашите прадеди от Марс -предната ни преевана планета -да ни домъкнат заедно с генна лаборатория- прекалено сабили опасни за отрочетата им - т е нас - оставили са самодребосъка с който можем да се справим и да не ни пречи да саберем сила и да ДОИЗБИЕМ вече сами всички останали видове на планетата ,да я изцицаме от ресове и да я оставим кът Марс в руини без атмосфера-няма комета която да избие СИЧКИ ДИНОТА - еле онея в моретата А ТЕ 90 проц динотата ка живеели там- избили сме ги с некво оръжие - кратерите са от детонации а не комети ИЧ ДАН Е ЧЕ ТАКЪВ УДАР С КОМЕТА би извадил планетата от орбитата ....не чисто и просто СМЕ ГИ ОЧИСТИЛИ -онес прадедите ни - онес от рисунките на 200 000 г в скафандри до ракета- в Южна америка сещате ли се е АНДЖЪК ТЕ СА ,, кометата,,избила в ДЕЙСТВИТЕЛНОС динотата

    Коментиран от #23

  • 23 Казанджия

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "бат мишо":

    Наздраве !!
  • 24 asss

    1 1 Отговор
    БРАВО Бат МИШО АПЛОДИСМЕТИ много си прав
  • 25 NASA

    1 1 Отговор
    НЕ СМЕ ХОДИЛИ ДО МАРС,
    СРАМ НИ Е ОТ НАС,
    О-В ДЕЙВЪН, КАНАДА,
    ФИЛТЪР СЕПИЯ,
    50МЛН.ДОЛАРА НА ДЕН БЮДЖЕТ.
    ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА И ПОД КУПОЛ,
    НИКОЙ НЕ Е ЛЕТЯЛ В КОСМОСА.
  • 26 Именно

    0 0 Отговор
    Миленче, вземи прочети някоя сериозна статия преди да дращиш такива работи по клавиатурата! ;)
    Тия 'уфолози' са всичките перковци.
    Ако истинските изследователи открият нещо ще се разбере (поне ако е вкаменелост или едноклетъчно някакво. виж ако са малки зелени човечета може да опитат да го засекретят) - няма нужда от конспирации.
    Ако продължавате да преписвате каквито глупости сте прочели в нет-а в един момент когато наистина открият нещо живо никой няма да разбере какво - ще има толкова много "извънземни" открити преди това ;)
    Само мътите водата.
    Ако много ви се пише по темата (и на мен ми е интересна) поне пишете достоверно - уж сте журналисти там ... официално поне.