Отидете към основна версия

40 523 38

Секс и интимност по корейски

  • секс-
  • интимност-
  • корейски-
  • южна корея

Ласките на публично място са забранени

Снимка: Shutterstock

Мнозина, които се интересуват от живота в Южна Корея, поне веднъж са се питали как са нещата в страната между противоположните полове. Трябва да се отбележи, че връзката между мъжа и жената в Корея има свои отличителни черти и понякога прилича на игра на котка и мишка.

Защо се случва това? Ако се огледате и поговорите с хората, ще видите, че интимната сфера в корейското общество е забранена, пише pochivka.blitz.bg. Да се обсъжда нещо открито, да се демонстрира връзка и интимни отношения е табу. Затова се получава следното: повечето филми и телевизионни предавания по корейската телевизия показват невинен романтичен образ между мъж и жена, при който кулминацията на всички отношения между главните герои е лека целувка.

Ограниченията могат да се видят в реалния живот: младите хора контролират поведението си на публично място - нищо демонстративно, без целувки или докосвания. Отношенията вътре в много двойки вече са установили името "mildang", което буквално означава "студено/горещо". Партньорите се отдалечават, а след това са по-близо един до друг, като по този начин стимулират половинката си да търси благоволение и любов.

Такива трудни забрани и много нюанси правят темпераментното корейско общество да изпуска напрежението в друга посока по свой собствен странен начин: прекалено жестоки сцени в киното, странни театрални представления за възрастни, където всички актьори се качват на сцената в костюми на Адам и Ева, а крайните квартали са пълни с ексхибиционисти. Ярката проява на факта, че в Корея все още има нещо повече между мъж и жена, отколкото целувка и разходка за ръката, е изобилието от любовни хотели, отворени да скрият влюбена двойка за час или нощ.

В Корея отношенията между младите хора преди сватбата са силно осъдителни, и тъй като много от тях живеят под един покрив с родителите си в продължение на много години, за нощувка на гадже или приятелка вкъщи не може да става.

Ето една любопитна статистика: средната възраст на сексуалния дебют сред младите хора е около 20 години и е възможно да се започне връзка едва след училище и то става дума за разходки, за ходене на кино. Но да се мисли за сключване на брак - не преди края на университета или първата година работа, защото ако се случи така, че влюбените са свързани не само от срещи под луната, но и от общо легло, тогава мъжът трябва да поеме отговорност и да направи предложението на момичето. За западняците това би изглеждало като нещо неразбираемо, но в Корея едва преди няколко години беше официално отменено наказателното преследване на лъжливите обещания за брак и загуба на момичешката чест.

В миналото някой "Казанова" лесно можел да отиде в затвора за две години или да плати доста голяма глоба (около пет хиляди долара) на измамените момичета. Като се имат предвид всички ограничения и натиск на обществото, не е изненадващо, че около 80% от младите хора нямат практически опит в интимния живот. Много млади хора са принудени да кандидатстват за "обучение" при жриците на любовта.

Заслужава да се отбележи фактът, че патриархалният път на страната и настроението на обществото като цяло се усещат: отношението към жените в интимен план сред по-голямата част от корейците е потребителско. Няма никакъв интерес към „обратна връзка”. Може би затова корейската преса постоянно публикува красноречива статистика, според която повече от 75% от населението има силни комплекси, свързани с интимните отношения, а повече от половината от всички възрастни жени се чувстват самотни в брачното легло.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини