Отидете към основна версия

1 818 12

1,2 млн. българи без здравни осигуровки

  • десислава атанасова-
  • здраве-
  • осигуровки
Снимка: БГНЕС

Здравно неосигурените българи, чийто брой по последни данни е 1,2 милиона души, остават проблем в сектора здравеопазване, каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова във Варна.

Тя откри нова лаборатория в университетската болница "Св. Марина", а в болница "Св. Анна" - клиниката по вътрешни болести.

По повод средства, отделяни за лечение в чужбина, Атанасова коментира, че работи активно да започне привличане на световноизвестни специалисти, които да идват в страната и да обучават наши лекарски екипи, а те в бъдеще да поемат пациентите.

Според Атанасова, след като наредбата стане факт, лекарите от "Спешна помощ" вече също ще имат право да избират специализациите си.

Наредбата за специализациите в медицината е готова и е представена за обсъждане, съобщи Атанасова. По думите й новият документ ще позволи младите лекари да остават в България, а не да бягат зад граница.

Министърът каза още, че до края на мандата й диагностично свързаните групи за болничното лечение не могат са станат факт. Необходимо е да бъде създадена дългосрочна визия за здравеопазването и в този процес да участват всички страни, които имат отношение към сектора, посочи Атанасова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини