3 Април, 2012 17:38 1 301 0

Имунизираха срещу Хепатит А децата в Бисер

  • имунизация-
  • хепатит а-
  • с. бисер-
  • отделение по физиотерапия и рехабилитация-
  • мбал хасково-
  • десислава атанасова

Атанасова откри реновирано отделение по физиотерапия в Хасково

Имунизираха срещу Хепатит А децата в Бисер - 1
Снимка БГНЕС

  Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова посети с. Бисер, където започна извънредна имунизационна кампания на Министерство на здравеопазването срещу Хепатит А.  Два екипа на РЗИ Хасково предстои да извършат имунизация на близо 160 деца и младежи от населеното място и околните села. Имунизациите се извършват със съгласието на родителите. Това е втория етап от дейностите на министерството за предотвратяване на заразни заболявания след тежките наводнения от 6 февруари т.г. Непосредствено след бедствието Министерство на здравеопазването осигури дезинфекциозни препарати, които бяха предоставени на хората от с. Бисер и предотвратиха възникване на епидемии.
В края на посещението си министър Десислава Атанасова проведе работна среща с директорите на всички лечебни заведения от област Хасково. Атанасова информира здравните мениджъри за приоритетите на новия управленски екип на министерството. Обсъдени бяха и въпроси, свързани със състоянието и развитието на здравната мрежа в региона. На срещата присъстваха и директорите на РЗИ и Центъра за спешна медицинска помощ, както и представители на БЛС и БЗС.

Уменията на здравните мениджъри са важен фактор за промените в българското здравеопазване, чиято цел е предоставяне на по-добри здравни услуги на населението. Подкрепата за такива ръководители е политика на Министерство на здравеопазването, заяви министърът  при откриването на реновираното Отделение по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ-Хасково. Отделението разполага с 35 легла и с най-висок клас апаратура като в обновяването му болницата е вложила 150 000 лв. собствени средства. Министър Атанасова изрази удовлетворението си, че с усилията на мениджърския екип областната болница успява да подобри обслужването на пациентите. Освен това с направените подобрения лечебното заведение създава много по-добри условия за работа на медицинските специалисти, което е важно условие за тяхното професионално развитие и удовлетворение от работата, заяви министър Атанасова.
На откриването на обновеното отделение присъстваха народни представители от региона, областния управител, представители на местната власт, както и главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА