Отидете към основна версия

17 769 3

Оперират бебето с 6 крака в Пакистан (Обновена)

  • пакистан-
  • бебе-
  • 6 крака

Бургаска болница готова да пребори рядката малоформация

Медици и учени в Пакистан се подготвят за безпрецедентни процедури по отстраняването на крайници на новородено, съобщава АП.

Става дума за бебе на няколко дни, което се появи на бял свят с шест крака. Педиатри отбелязват, че това се дължи на генетична малформация, предизвикана от кръвосмесителен брак между първи братовчеди.

Детето се е родило в провинция Синд, където подобни традиции не са рядкост, защото се дължат на местни племенни традиции.

В момента лекари се подготвят за серия от изследвания, които да покажат кои от краката не са свързани и могат да се отстранят оперативно и дали детския организъм ще може да понесе сложната хирургическа намеса.

Тя ще се извърши в Карачи, където са осигурени всички условия за нейното извършване. 

Днес станя ясно, че бургаска болница е готова да пребори тази рядка малоформация, съобщи Gramofona.com.

Ръководството на МБАЛ „Дева Мария”- Бургас изпрати писмо до Пакистанското посолство в София с предложение да поеме  лечението на детето и с молба за съдействие от тяхна страна за връзка с родителите и с лекуващия лекар .

„Разполагаме с висококвалифицирани специалисти и модерна апаратура и сме готови безвъзмездно да поемем  лечението на това дете. Изискала съм цялата налична документация, за да се запознаем в подробности със случая, като очаквам пълно съдействие от Пакистанското посолство” – заяви главният лекар на МБАЛ „Дева Мария”
  д-р Снежа Згурова.

По конкретния случай  се ангажира цял екип от специалисти в областта на детската хирургия, детска кардиология, урология, съдова хирургия и неонатология, под ръководството на проф. д-р Борислав Владимиров, който е специалист по детска ортопедия и методичен ръководител на Отделението по ортопедия и травматология.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини