Отидете към основна версия

1 327 0

Цените в ресторант според изборите

  • ресторант-
  • франция-
  • избори

Френски ресторантьор в гр. Беду в района на Бордо подготвя за изборния ден в неделя специално меню за вечеря, чиято цена ще зависи от резултата на кандидат-президента от радикалната левица Жан-Клод Меланшон, едно от откритията в кампанията.

"Кандидатът, който в момента досажда почти на всички, е Жан-Люк Меланшон. Той ще бъде кръстник на тематичната вечеря в нашето заведение", обясни собственикът на ресторанта "Терас" Жан-Мишел Жоливал. "Цената на менюто ще зависи от процента, които регистрира Меланшон в първия тур. Ако кандидатът на Фронта на левицата спечели 12% от гласовете, цената ще бъде 12 евро", посочи Жоливал.

Социологическите анкети в момента му обещават между 12% и 15%, но мнозина от привържениците на левицата все още се колебаят дали да гласуват за него или за социалиста Франсоа Оланд, който води в сондажите пред сегашния президент Никола Саркози. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Всички срещу Саркози на 6 май

    Действащият президент на Франция Никола Саркози се изправя пред непосилната задача спечели втори мандат на насрочения за 6 май балотаж. Това е ...
    23.04.2012
    3 345
    0