Отидете към основна версия

18 096 8

Тези 3 напитки горят мазнини и почистват черния дроб

  • диета-
  • хранене-
  • напитки-
  • мазнини-
  • отслабване-
  • черен дроб-
  • детокс

Тези 3 напитки се приготвят изключително лесно и са много полезни

Снимки: Shutterstock

Както знаем добре, черният дроб е естественият филтър на тялото. Той е в състояние да разпознае всички токсини и да ги отстрани от човешкото тяло възможно най-бързо. Но в същото време именно този орган постоянно е изложен на вредното въздействие на различни вредни вещества, поради което се нуждае и от редовно почистване. Макар да е невъзможно да го "подменим", всеки човек може да почиства черния дроб самостоятелно и без прекалено много трудности.

Също така една от важните точки за всеки човек са мазнините, които постепенно се натрупват в тялото. Разбира се, с активен начин на живот или подходяща работа с големи физически натоварвания, мазнините не се натрупват лесно. Но в обратния случай са необходими допълнителни механизми, които да спомогнат за изгарянето им.

Има няколко изключително прости и леки напитки, които диетолозите препоръчват да се пият преди лягане. Те са доста полезни за този така важен орган.

Чай от лайка

Отварата от лайка не само ще очисти черния дроб и ще изгори мазнините, но и ще успокои нервната система. В резултат на това ще бъде много лесно да заспите и сънят ще бъде възможно най-дълбок и ефективен, и докато получавате сила и почивка, билката ще работи за вас и ще елиминира излишните мазнини и ще изчисти естествения ви филтър.

Подготовката на чая е съвсем проста. Сипете една супена лъжица цвят от лайка в чаша. Всичко това залейте с вряща вода и се покрийте с чинийка. Изчакайте десет минути и можете да пиете топлата напитка. За да ѝ придадете по-приятен вкус, можете да добавите чаена лъжичка мед.

Лимонена отвара

Добре известно е, че всички цитрусови плодове вършат отлична работа за изгаряне на мазнини в тялото. Най-важното нещо е да се научите как правилно да приемате тези витамини. Трябва правилно да приготвите лимоново питие, но всичко е толкова просто, че абсолютно всеки може да се справи.

Достатъчно е да вземете един лимон и да го нарежете на кръгчета или полукръгове. Сега поставяме всичко в подходящ за варене съд и добавяме 170 милилитра вода. Поставете съда върху огъня да заври. След това се изсипва в чаша. Ако желаете, можете да добавите малко мед, за да намалите силния цитрусов вкус.

Чай с джинджифил и лимон

Всеки вероятно е чувал за тази рецепта, тъй като това е най-често срещаният антиоксидант. Джинджифилът отдавна е известен със своите лечебни свойства, които възстановяват чернодробните клетки и перфектно се справят с изгарянето на излишната мазнина. Лимонът също се справя с излишните мазнини, така че в комбинация, тази напитка ще бъде незаменим инструмент за всеки човек.

Процесът на готвене е доста прост. Достатъчно е да се нареже джинджифилът на парчета и да се изсипе в чаша. Там изстискаме сока от половин лимон. Сега остава да се излее вряща вода и да се остави да се вари в продължение на десет минути. Вкусът със сигурност няма да бъде съвършен. Лека горчивина с киселост, но можете да сте сигурни, че докато спите, допълнителните мазнини ще се разтворят сами. А вие от своя страна ще отслабнете, без да прилагате никакви специални усилия.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 43 гласа.

Свързани новини