27 Юли, 2019 18:33 17 999 8

Тези 3 напитки горят мазнини и почистват черния дроб

  • диета-
  • хранене-
  • напитки-
  • мазнини-
  • отслабване-
  • черен дроб-
  • детокс

Тези 3 напитки се приготвят изключително лесно и са много полезни

Тези 3 напитки горят мазнини и почистват черния дроб - 1
Снимки: Shutterstock

Както знаем добре, черният дроб е естественият филтър на тялото. Той е в състояние да разпознае всички токсини и да ги отстрани от човешкото тяло възможно най-бързо. Но в същото време именно този орган постоянно е изложен на вредното въздействие на различни вредни вещества, поради което се нуждае и от редовно почистване. Макар да е невъзможно да го "подменим", всеки човек може да почиства черния дроб самостоятелно и без прекалено много трудности.

Също така една от важните точки за всеки човек са мазнините, които постепенно се натрупват в тялото. Разбира се, с активен начин на живот или подходяща работа с големи физически натоварвания, мазнините не се натрупват лесно. Но в обратния случай са необходими допълнителни механизми, които да спомогнат за изгарянето им.

Има няколко изключително прости и леки напитки, които диетолозите препоръчват да се пият преди лягане. Те са доста полезни за този така важен орган.

Чай от лайка

Тези 3 напитки горят мазнини и почистват черния дроб

Отварата от лайка не само ще очисти черния дроб и ще изгори мазнините, но и ще успокои нервната система. В резултат на това ще бъде много лесно да заспите и сънят ще бъде възможно най-дълбок и ефективен, и докато получавате сила и почивка, билката ще работи за вас и ще елиминира излишните мазнини и ще изчисти естествения ви филтър.

Подготовката на чая е съвсем проста. Сипете една супена лъжица цвят от лайка в чаша. Всичко това залейте с вряща вода и се покрийте с чинийка. Изчакайте десет минути и можете да пиете топлата напитка. За да ѝ придадете по-приятен вкус, можете да добавите чаена лъжичка мед.

Лимонена отвара

Тези 3 напитки горят мазнини и почистват черния дроб

Добре известно е, че всички цитрусови плодове вършат отлична работа за изгаряне на мазнини в тялото. Най-важното нещо е да се научите как правилно да приемате тези витамини. Трябва правилно да приготвите лимоново питие, но всичко е толкова просто, че абсолютно всеки може да се справи.

Достатъчно е да вземете един лимон и да го нарежете на кръгчета или полукръгове. Сега поставяме всичко в подходящ за варене съд и добавяме 170 милилитра вода. Поставете съда върху огъня да заври. След това се изсипва в чаша. Ако желаете, можете да добавите малко мед, за да намалите силния цитрусов вкус.

Чай с джинджифил и лимон

Тези 3 напитки горят мазнини и почистват черния дроб

Всеки вероятно е чувал за тази рецепта, тъй като това е най-често срещаният антиоксидант. Джинджифилът отдавна е известен със своите лечебни свойства, които възстановяват чернодробните клетки и перфектно се справят с изгарянето на излишната мазнина. Лимонът също се справя с излишните мазнини, така че в комбинация, тази напитка ще бъде незаменим инструмент за всеки човек.

Процесът на готвене е доста прост. Достатъчно е да се нареже джинджифилът на парчета и да се изсипе в чаша. Там изстискаме сока от половин лимон. Сега остава да се излее вряща вода и да се остави да се вари в продължение на десет минути. Вкусът със сигурност няма да бъде съвършен. Лека горчивина с киселост, но можете да сте сигурни, че докато спите, допълнителните мазнини ще се разтворят сами. А вие от своя страна ще отслабнете, без да прилагате никакви специални усилия.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франкенщайн...!

    7 17 Отговор
    Хората вземат готови таблетки за изхвърляне на токсини.!
  • 2 Лорче

    11 4 Отговор
    Пий си хапчетата !!!
  • 3 Жокера...

    7 4 Отговор
    Далакът почиства ли се от токсините и той..!
  • 4 Франкенщайн...!!!

    7 5 Отговор
    Как да си направя клизма ...?!?
  • 5 С магарешки...

    11 1 Отговор
    Най добре...!

    Коментиран от #6

  • 6 vasik atanasova

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "С магарешки...":

    хе хе хе ха ха ха
    ох майко че тъпотии а
    за клизма пита
    статията е хубава
    благодаря на госпожица Андреева
  • 7 Алфа Ромео

    6 11 Отговор
    Медът губи всякакви полезни свойства като го сложиш в горещ чай, освен това сваля нивото на тестостерона което едва ли би го искал някой мъж.
  • 8 edin

    12 1 Отговор
    Мисля, че маслото от бял трън, съдържащ силимарин, също помага.