Отидете към основна версия

3 903 1

Коронясаха новата Царица Роза

  • царица роза-
  • казанлък-
  • 2012

Новата Царица Роза беше коронясана тази нощ в Казанлък. Петкилограмовата корона от сребро украси главата на 19-годишната Нели Славова, предаде ТВ 7.

Десет претендентки за титлата Царица Роза стигнаха до финалния кръг на традиционния конкурс в Казанлък. Красавиците трябваше да убедят в предимствата си международно жури. Претендентките за короната дефилираха в носии на розоберачки, играха цигански танц, а на финала се представиха в официално облекло.

Нели Славова е ученичка в хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий" в Казанлък. В ролята си на Царица Роза тя ще бъде посланик на добра воля на родния си град. Нейни подгласници станаха Ивона Балъкчиева и Миглена Георгиева. Новата казанлъшка царица спечели и гласуването по интернет.

За първи път тази година Царица Роза беше коронясана веднага след избирането й на централния площад в Казанлък, който беше изпълнен с хора, въпреки късния час. Петкилограмовата сребърна корона беше поставена на главата й от Мис България Ваня Пенева, която също е казанлъчанка.

Нели Славова ще поведе празничното шествие за Фестивала на розата в Казанлък в неделя.

От старта на онлайн глсуването - 7 май 2012 до 18:00 на 1 юни в него се включиха хиляди казанлъчани, като гласовете бяха отчитани по уникалните IP адреси на интернет мрежите, за да се избегне възможността за технологична манипулация на вота. От един IP през целия период можеше да се гласува само веднъж. Така, на практика, служебни компютри в администрации и фирми, които в повечето случаи са с един IP адрес отчитат едно единствено гласуване, независимо от колко компютъра се гласува. С ежедневен мониторинг на вота, Kazanlak.Com следеше за евентуално системно или неорганично генериране на гласове, но за щастие, подобни опити за манипулация не бяха регистрирани. В системата за онлайн гласуването нарочно не бяха показвани текущите резултати на всяка участничка, отново с цел да не се попадне в неприятната ситуация, каквато наскоро се случи с интернет гласовете за "Мис България 2012", например.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини