Отидете към основна версия

4 686 16

Защо да слагате гъбата за съдове в микровълновата?

  • гъба-
  • съдове-
  • микровълнова-
  • трик

Дори и най-старата гъба може да получи шанс за втори живот и да се отърве от всички бактерии

Снимка: Shutterstock

Всеизвестно е, че върху гъбата за миене на съдове се натрупват страшно много бактерии. Затова и трябва да се сменя възможно най-често. Само след няколко дни употреба тя става много мръсна и върху един квадратен сантиметър може да са се завъдили няколко хиляди бактерии. Това са ентеробактерии, които най-често причиняват заболявания.

Има обаче един лесен трик, с който ще си спестите куп пари за нови гъби. Оказва се, според изследване, проведено от Министерството на селското стопанство на САЩ. че освен за топлене и приготвяне на храна, микровълновата може да се използва и за други неща.

Проучването показало, че дори и най-старата гъба може да получи шанс за втори живот и да се отърве от всички бактерии, ако я сложите в купа с вода и оцет и за няколко минути я завъртите в микровълновата.

На някои това може да се стори смешно и безумно - да си хабите времето, за да почиствате стара гъба, при условие, че новите не са кой знае колко скъпи. Но е факт, че по този начин се пестят пари. А и винаги може да се случи така, че всичките ви нови гъби да са свършили в най-неподходящия момент, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.

Свързани новини