Отидете към основна версия

11 063 34

ГЕРБ дарява 100 000 лв. за лечението на Ади

  • 100 000 лв-
  • дарява-
  • лечение-
  • ади

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ дарява 98 000 лв. на Аделина Коджабашева от Бургас, която се нуждае от животоспасяваща операция. Средствата вече са преведени по банковата сметката на момичето. Решението е взето с изключителното съдействие на зам.-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който лично се срещна с приятели на Аделина в Бургас.

Структурата на ГЕРБ в Бургас също разговаря с близки на болното момиче и пое инициативата за отпускане на средства. Областният координатор на ПП ГЕРБ - Бургас и народен представител Димитър Бойчев днес преведе по сметката на Ади още 2000 лв., за да стане общата сума 100 000 лв.
Решението от страна на Изпълнителната комисия на партията, чийто член е и кметът на Бургас Димитър Николов, беше взето изключително бързо, предвид тежкото здравословно състояние на момичето.

Събраната сума до вчера бе 138 618 евро .

Все още се дебатира къде ще бъде лечението на Ади.

Една от възможностите е болница в Берлин, където обаче се установило, че цената от 100 000 евро е само ориентировъчна. Вероятно реалната цена ще е в пъти по-голяма. Предложението за лечение в Мюнстер е отпаднало – въпреки поставената цена от 240 000 евро, те вече не се наемат с лечение, заради ниското тегло на Ади.
Има предложение за лечение и от Щутгарт – първоначалният депозит там е 150 000 евро за цялостно лечение между 9 и 12 месеца. Цената е приблизителна и подлежи на преоценка в последствие т.е може да достигне и до над 200 000 евро. Болницата там е много популярна с успешното си лечение на този тип заболявания.Обсъждан е вариант и за лечение в Израел става ясно от изказване на кмета Димитър Николов.

Преди дни кметът на Бургас Димитър Николов входира извънредна докладна записка в Общинския съвет, в която предлага приходите от продажбата на билети за конкурса „Бургас и морето“ да постъпят по сметката за лечението на болната Ади.
„Едно младо момиче – Аделина Коджабашева – на 19 години от Бургас, се нуждае от нашата помощ и подкрепа. Ади страда от рядко срещано заболяване на костта – конвентионален остеосарком  – злокачествен тумор и спешно се нуждае от животоспасяваща операция в клиниката „Хадаса“ в Израел, каза тогава кметът на Бургас. Необходимата сума от 91 660 лв. за провеждането на лечението е непосилна за семейството на момичето, твърдеше кметът Николов. Крайният срок за събиране на парите за операцията е месец септември 2012 г.“, се казва в докладната записка.
Бургаският кмет още предлага, в нощта на конкурса, на предварително определени места да бъдат поставени урни, където всеки, който желае, ще може да даде своя принос за животоспасяващата операция. Събраните средства също ще бъдат преведени по дарителската сметка на момичето.

Благотворителен аеробен маратон организира в събота  /29 юли/ Здравен и спортен център „Аякс”.
От 9 до 11 часа ще се провеждат тренировки по аеробика, боди атак, тае-бо, каланетика, зумба фитнес. Аеробният маратон е за набиране на средства за животоспасяваща операция на 19-годишната Аделина Коджабашева, съобщи „Грамофона”.
Освен, че можем да помогнем на Ади, с добра тренировка можем да повлияем и на собственото си здраве. Център „Аякс” се намира в Бургас, бул. Демокрация 162, на гърба на Строителния техникум.
За повече информация следвайте линка:
www.ajax-sport.com/index.htm?action=a_conta.
С преведената сума от ГЕРБ лечението на момичето става възможно.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ади замина на лечение за Щутгарт

    19-годишната Аделина Коджабашева, която страда от тежко онкологично заболяване, замина тази сутрин за Щутгарт, съобщи БНР. В последните седмици ...
    03.08.2012
    1 940
    2
  • Варна събра 2114 лева за Ади

    2114 лева преведоха ученици от Варна по сметката на Аделина Коджабашева, съобщи ВарнаУтре. Миналата седмица те организираха кампания в две част ...
    02.08.2012
    1 481
    0
  • Още 12 000 лв. за Ади

    „Над 12 000 лв. са преброени до момента от постъпления по време на фестивала „Бургас и морето”. Средствата ще бъдат преведени по ...
    31.07.2012
    2 662
    1
  • Два концерта в Бургас в помощ на Ади

    Два благотворителни концерта за лечението на Ади ще се проведат в Летния театър в  Бургас на 29 и 30 юли. Събраните средства ще отидат за лече ...
    27.07.2012
    2 854
    2