Отидете към основна версия

5 348 3

Кой уби Мерилин Монро?

  • мерилин монро-
  • джон кенеди-
  • кенеди

Почти 50 години след смъртта на холивудската легенда Мерилин Монро, нова книга разкрива кой е нейният убиец. Мафията ли стои зад смъртта на актрисата и любимка на народа и американските управляващи? Или дългите ръце на семейство Кенеди?

Когато мъртвото тяло на поп иконата е намерено в дома й на 5 август 1962 година, логичната версия е, че става дума за самоубийство. Тогава тя тежко изживява връзките си с президента Джон Кенеди и брат му Робърт, наричан Боби. До леглото й са намерени приспивателни, което води до заключението, че Норма Джийн, както е истинското й име, е починала от предозиране. На тази въдица не се хваща разследващият автор Дарвин Портър, който издаде цяла книга, посветена на кончината на Монро.

Джон Кенеди също е поддържал близки отношения с подземния бос – двамата имали обща любовница, а Джанкана помагал на Кенеди в „купуването на гласове”.

Портър стига и по-далеч в разкритията – мафия и ЦРУ дори работили заедно срещу американските врагове. В конспирацията, разбира се, има място и за Мерилин – тя трябвало да съблазни съветският лидер Никита Хрушчов и да отрови Фидел Кастро.

Личен приятел на актрисата, той твърди, че смъртта й е поръчана и подготвена от мафиота Сам Джанкана.
Часове преди секссимволът да напусне земния си път в къщата й се отбил Робърт Кенеди. След като Мерилин влиза в интимни отношения с президента Джон Кенеди, той моли брат си да се погрижи за нея.

Боби хлътва до уши в изкусителната блондинка и й заявява, че ще напусне жена си заради нея. След това внезапно прекъсна връзка с нея. По това време звездата вече има проблеми с алкохола и наркотиците.

Съкрушена и изоставена, красивата актриса решила да свика пресконференция, на която да разкрие любовните си афери. Освен това, Монро щяла да разкрие и мафиота Джанкана, с чиято дясна ръка също се била забъркала. Книгата твърди, че мафията лансирала Джийн в Холивуд. В замяна на това бъдещата звезда трябвало да прелъстява големи полици, за да бъдат изнудвани от подземния свят.

Доста хора са имали мотив да убият Мерилин, казва писателят пред „Мирър”. Той е склонен да вярва, че Боби Кедени решил да очисти Мерилин, поради което наема мафията.

Портър се запознава с Норма, когато тя е още модел на бельо. Още тогава тя не разбирала, че се е захванала с „лоши момчета”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нова смърт в рода Кенеди

    Мари Кенеди, съпругата на Робърт Кенеди-младши, бе открита мъртва в дома си в предградията на Ню Йорк, съобщи Ройтерс. Трагичната вест потвърди с г ...
    17.05.2012
    4 874
    3
  • Нищят с техника убийството на Кенеди

    Дигиталните технологии може да разкрият една от големите мистерии в най-новата история – убийството на американския президент Джон Кенеди в Да ...
    19.11.2011
    1 945
    3
  • Джаки Кенеди със скандален запис

    Неизлъчен до днес запис на бившата американска първа дама Джаки Кенеди хвърли нова светлина върху Белия дом по време на президентството на Джон Кен ...
    14.09.2011
    6 148
    0