Last news in Fakti

28 Юли, 2012 14:01 5 338 3

Кой уби Мерилин Монро?

  • мерилин монро-
  • джон кенеди-
  • кенеди

Почти 50 години след смъртта на холивудската легенда Мерилин Монро, нова книга разкрива кой е нейният убиец. Мафията ли стои зад смъртта на актрисата и любимка на народа и американските управляващи? Или дългите ръце на семейство Кенеди?

Когато мъртвото тяло на поп иконата е намерено в дома й на 5 август 1962 година, логичната версия е, че става дума за самоубийство. Тогава тя тежко изживява връзките си с президента Джон Кенеди и брат му Робърт, наричан Боби. До леглото й са намерени приспивателни, което води до заключението, че Норма Джийн, както е истинското й име, е починала от предозиране. На тази въдица не се хваща разследващият автор Дарвин Портър, който издаде цяла книга, посветена на кончината на Монро.

Джон Кенеди също е поддържал близки отношения с подземния бос – двамата имали обща любовница, а Джанкана помагал на Кенеди в „купуването на гласове”.

Портър стига и по-далеч в разкритията – мафия и ЦРУ дори работили заедно срещу американските врагове. В конспирацията, разбира се, има място и за Мерилин – тя трябвало да съблазни съветският лидер Никита Хрушчов и да отрови Фидел Кастро.

Личен приятел на актрисата, той твърди, че смъртта й е поръчана и подготвена от мафиота Сам Джанкана.
Часове преди секссимволът да напусне земния си път в къщата й се отбил Робърт Кенеди. След като Мерилин влиза в интимни отношения с президента Джон Кенеди, той моли брат си да се погрижи за нея.

Боби хлътва до уши в изкусителната блондинка и й заявява, че ще напусне жена си заради нея. След това внезапно прекъсна връзка с нея. По това време звездата вече има проблеми с алкохола и наркотиците.

Съкрушена и изоставена, красивата актриса решила да свика пресконференция, на която да разкрие любовните си афери. Освен това, Монро щяла да разкрие и мафиота Джанкана, с чиято дясна ръка също се била забъркала. Книгата твърди, че мафията лансирала Джийн в Холивуд. В замяна на това бъдещата звезда трябвало да прелъстява големи полици, за да бъдат изнудвани от подземния свят.

Доста хора са имали мотив да убият Мерилин, казва писателят пред „Мирър”. Той е склонен да вярва, че Боби Кедени решил да очисти Мерилин, поради което наема мафията.

Портър се запознава с Норма, когато тя е още модел на бельо. Още тогава тя не разбирала, че се е захванала с „лоши момчета”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Магарока

    0 0 Отговор
    Кой уби Мерилин Монро?...тоя в гащите.
  • 2 ЦРУ

    0 0 Отговор
    Аз.
  • 3 луиза

    0 0 Отговор
    Силните на деня. Но и тях ги застига фамилно смъртта!