Отидете към основна версия

12 444 47

Тато поздравява туристите на Майка България

  • тодор живков-
  • тато-
  • слънчев бряг

Билборд с лика на най-дълго управлявалия България в новата ни история Тодор Живков посреща туристите преди Слънчев бряг. Той е на червен фон - цвета на комунисти и социалисти и с надпис „Тодор Живков, дългогодишен ръководител на Майка България”.
Както се казва като, че ли някой иска да ни каже „Никой и нищо не е забравено”. Според местните билбордът бил платен от фен на Тато - Дочо Дочев, жител на Несебър. През миналата година той бе поставил подобен билборд и преди Несебър, на който бе изписано „100 години от рождението на другаря Тодор Живков”. Аргументът му бил, че хората забравили Бащицата, а той трябва да остане в историята. Още щом Живков паднал от власт Дочев започнал да му събира пари в касичка и ето сега плащал билбордове. Дочев имал цяла библиотека с книги на Тодор Живков, колекционирал и негови снимки.
По-възрастните български и чужди туристи, които да речем са чували за Живков, се чудят на влизане в Слънчев бряг, че са посрещнати от лика на бившия първи, управлявал държавата 33 години. Чудят се това носталгия към миналото ли е, надпис на новосъздадена партийка ли е. Сигурно е обаче, че държавата ни е направила крачката от тоталитаризма към демокрацията, тъй като всеки може да си плати билборда и да постави лика на когото пожелае, което преди 1989 година не бе възможно.
Но за тези времена сега ни напомнят не само привърженици на миналото ни, но и настоящи лидери на партии и ръководители, които искат да издигат паметници приживе или пък да вкарат настоящото правителство в учебниците по история, като забравят може би, че история се пише едва след 50 години.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мъдрецът от Правец

    Дали заради изпепеляващите жеги или заради нещо друго, от известно време насам българите са подложени на невиждано облъчване - някой все им припомн ...
    19.09.2012
    9 787
    56