Отидете към основна версия

1 296 0

Чертаят Здравната карта на Европа до 2020 г.

  • ес-
  • европа-
  • здраве-
  • сзо

Здравни министри и официални лица от 53 държави от европейския регион на Световната здравна организация се събраха в Малта, за да гласуват амбициозен дългосрочен проект за опазване на здравето, проект "Здраве 2020", съобщиха от Световната здравна организация (СЗО).

Представянето на новите политики в здравеопазването са част от програмата на тазгодишния Регионален комитет на регионалния офис за Европа на Световната здравна организация, който се провежда в Малта от 10 до 14 септември. Министър-председателят на Малта ще се обърне към представителите на Регионалния комитет. На събитието ще присъстват и Нейно кралско височество принцеса Мери от Дания, патрон на регионалния офис за Европа на Световната здравна организация, Маргарет Чан, генерален директор на Световната здравна организация и други.

Новите европейски политики в здравеопазването целят да увеличат възможностите за по-широк достъп до здравни услуги. Проектът "Здраве 2020" набляга на нуждата да се подобри цялостния процес на здравеопазването, чрез изясняване на социалните фактори, които го определят.

Новите европейски политики на здравеопазването са разработени със съдействието на технически експерти, граждански и партньорски организации и широката общественост както и някои изследвания и проучвания, които също ще бъдат представени в Малта.

Проектът "Здраве 2020" е изграден около 4 основни приоритета: инвестиране в здравеопазване; работа по най-големите предизвикателства за региона – незаразни и заразни болести; засилване на масово ориентираните здравни системи; създаване на устойчиви общности.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • UK: До 55 години сме младежи

    Средната възраст започва на 55-годишна възраст, много по-късно, отколкото се смяташе досега, показва британско изследване, цитирано от Би Би Си. ...
    18.09.2012
    2 645
    0