Отидете към основна версия

10 665 27

3 части на тялото издават колко сте интелигентни

  • мозък-
  • интелект-
  • части на тялото-
  • дълги крака-
  • лява ръка-
  • тънка талия

Интелектуалният капацитет има и външен израз

Снимки: shutterstock

Решаването на една загадка или кръстословица невинаги е критерий за интелигентност. Според учените това е закодирано във визията ни и може да бъде измерено с поглед, тъй като конкретни части издават колко умен е един човек.

Дълги крака

Височината е индикатор за това колко сте здрави. Височината и пропорционалността на тялото открай време са считани за знак колко добре живее един човек и какъв е социалният му статус. Макар че да няма реални доказателства, че високите хора са по-интелигентни от по-ниските, изследвания показват, че височината има връзка с когнитивните способности, като помага за развиване на мозъка и неговото здраве и прави високите хора по-умни и оправни във всекидневните им задачи, пише Tialoto.bg

По-активна лява ръка

Левичарите се срещат доста по-рядко. Интересното е, че мнозинството сред тях се отличават с висока интелигентност. Голяма част от признатите гении в световен мащаб са левичари.

Изследвания потвърждават, че левичарите използват по-активно и двете части на мозъка си, че са емоционално интелигентни, по-умни и по-гъвкави. Тяхната памет също така е по-добра и те учат по-бързо.

Тънка талия

Никой не иска да има голяма талия, но проучвания откриват интересна връзка между добрата форма и интелигентността. Мислете по този начин – колкото повече се разширява талията, толкова повече намалява мозъкът. Коремната мазнина обикновено се състои от висцерални мазнини, които могат да отделят хормони, водещи до възпаление и увреждане на мозъчните клетки.

През годините учените са мерили затлъстяването чрез измерване на индекса на телесната маса (ИТМ) и съотношението талия-тазобедрената става при участниците в изследвания и са установили, че тези с по-високи съотношения на двете мерки имат най-ниския мозъчен обем.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 29 гласа.

Свързани новини