Отидете към основна версия

2 647 31

Бивша веганка се пристрастила към суровото месо

  • веганка-
  • сурово месо

След година и половина на вегански режим, тя разбрала, че той няма да я спаси

Бившата веганка от американския град Уилямсбърг, щата Вирджиния, се пристрасти към суровото месо и твърди, че този начин на хранене ѝ е помогнал  да преодолее здравословните си проблеми, пише Daily Mail, цитиран от jenata.blitz.bg.

Всичко започнало, когато на 18-годишна възраст Джо Тайлър се изнесла от родния си дом. "Израснах в много здравословно домакинство и хапвахме добре балансирани ястия. Но когато си тръгнах от дома, всичко със здравословното хранене приключи.

Ядях много преработена храна, понички, месни сосове и тонове бургери. Качеството на храната беше много лошо и изобщо не беше богата на хранителни вещества", споделя още тя. 

Преди две години 28-годишната жена започнала да страда от умора, депресия и тревожност, акне, пристъпи на паника и алергични реакции с неясен произход.

Направила си изследвания, но всичко било в норма. Затова решила да намери решение на проблема си в Интернет. И станала веганка. 

Два месеца по-късно се почувствала по-добре, но на шестия месец без месо здравето ѝ отново се влошило.

След година и половина, младата жена и майка на две деца стигнала до извода, че веганството няма да я спаси. Затова пак се разровила в Интернет и попаднала на нова диета, основана на консумацията на сурово месо.

"Стигнах до извода, че няма какво да губя. Вече се чувствах ужасно и си помислих, че експериментът няма да ми навреди", разказва тя. 

Оттогава закуската ѝ се състои от сирене и пет сурови стриди, обядът - от сурово пиле с репички и авокадо, а вечерята - от суров говежди черен дроб с картофи и гъби.

Тайлър твърди, че след четири месеца новият начин на хранене е дал резултат и тя се е възстановила напълно. 

"Акнето ми изчезна и кожата ми изглеждаше мека и хидратирана за първи път от години. Всичките ми алергични реакции изчезнаха, тревогата ми също изчезна.

Чувствах се спокойна и добре балансирана и за първи път от много време насам имах запаси от енергия", признава Тайлър.

"Хората са шокирани най-много от факта, че ям сурово пиле, но аз го обичам с пилешки сърца и много вкусна жълта мазнина.

Също така обичам много смути от сурово мляко, яйца и мед, пия го през целия ден. На всеки 2-3 часа изпивам по две сурови яйца", споделя още американката.

"В началото бях малко притеснена от хранителните натравяния, но никога не ми е ставало зле от суровата храна", казва 28-годишната жена. 

Daily Mail цитира и мнението на диетолога Франки Филипс, който предупреждава за опасностите от яденето на месо, което не е минало термична обработка. По думите му, особено опасна е консумацията на сурово пилешко месо.

"Не съветваме хората да ядат пилешко месо, което не е преминало термична обработка, защото заплахата от хранително отравяне е твърде голяма", обяснява той.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.

Свързани новини