Last news in Fakti

4 Септември, 2019 10:26 2 817 13

Веганка съди съседи заради аромат от скара

  • кила карден-
  • веганка-
  • скара-
  • риба-
  • миризма-
  • съд

Тя твърди, че миризмите от барбекюто и цигарения дим, както и шумните им деца, нарушават жилищните закони

Веганка съди съседи заради аромат от скара - 1
Снимка: Shutterstock

Жена в Западна Австралия се опита да попречи на съседите си да пекат мръвки на скарата си, като заведе съдебно дело срещу тях, става ясно от информация на BBC, цитирана от "Канал 3".

Жителката на град Пърт Кила Карден заявила, че дейностите на съседите ѝ – миризмите от барбекюто и цигарения дим, както и шумните им деца, нарушават жилищните закони. Списъкът ѝ с искания включвал и изискване към съседите да намалят осветлението във вътрешния двор, да заглушат домашните си любимци и да заменят растенията в общата градина.

Тя твърди, че миризмите на цигари и барбекю са създали "неправомерно неудобство" в дома ѝ.

"Те са сложили (барбекюто) там, така че мирише на риба - всичко, което мога да помириша, е риба", оплакала се каза г-жа Карден, която е веган. "Не мога да се наслаждавам на задния си двор, не мога да изляза там", казала тя.

Трибуналът и най-високата съдебна инстанция в страната са отхвърлили исканията ѝ като неоснователни и неподкрепени от доказателства.

Държавният административен трибунал на Западна Австралия отхвърли исканията ѝ - включително искането децата на съседите ѝ да бъдат тихи, когато играят навън.

"Трибуналът не приема, че родителите, като позволяват на децата си да играят в задния двор и използват вътрешния двор за малки скутери или играчки, създават разумно неудобство", каза трибуналът. "Това, което правят, е да живеят в задния си двор и дома си като семейство."

Карден оспори решението на трибунала пред Върховния съд на Западна Австралия през март, но миналия месец и тази съдебна инстанция отхвърли иска ѝ като неоснователен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОсМоТоСТерио

    49 3 Отговор
    те па да е осъдат, че им е изпасала градината.
  • 2 Митко

    62 6 Отговор
    Това веганството наистина е психически проблем. То бива да е чалдисана, ама чак толкова...
  • 3 Зик

    40 5 Отговор
    Откачалка тези дето не ядат месо са малко куку
  • 4 Циник

    42 3 Отговор
    Веганка дето мрази деца. Тая трябва да я евтаназират.
  • 5 сектант

    23 1 Отговор
    тия трябва да плащат еко такса веганска че унищожават природата
  • 6 Пенсионер

    16 2 Отговор
    Мен, като ми замирише на скара, си взимам хляб и почвам да ям, защото с мизерната си пенсия не мога да си купя месо.
  • 7 Франкенщайн...!

    5 0 Отговор
    Аз го познавам тоз съсед, самочувствието му нарасна от нещо...!
  • 8 И така

    10 1 Отговор
    Висша форма на либералната демокрация.Хора които не се вслушват в природата и отхвърлят нейното естествено разпределение на видове и полове тръгнали срещу нея като са се самозабравили че именно тя ги е създала.Обвиняват естественото че нарушава техния комфорт и че природата трябва да се съобразява с тях а не те с нея.Ако ги нямаше половете колко същества щеше да има на планетата.И именно те нямаше да съществуват така че тази и такива психясали мястото им е зад решетките.
  • 9 Свинско възпитание....

    8 0 Отговор
    Добре че има полове, че тогава нямаше да различаваме лицемерието и живота щеше да бъде още по труден...! Да мразиш всички хора с изключение на ,, бебчу,, това е върха на нахалството..! Аз като имам една тераса и ми идват всевъзможни миризми, ядосвам се понякога и хвърлям на съседа отдолу едно шише вода, да се осъзнае какво прави..! Отгоре правят шумен,, кекс,, мога ли да им забранят, естествено че не..! Така е с общото ползване, който не може да понася това, отива в гората да стане отшелник...!
  • 10 007

    3 1 Отговор
    Ако имам такава съседка, директно ще й игpая един миcир
  • 11 гост

    13 0 Отговор
    Рибата мирише и на 50-60м, ако има вятър може и на 100м. да се усети, особенно скумрията. Все повече и повече вегани ми падат в очите с техните възгледи, все едно консумирайки авокадо и ядки, заради които са изсечени вечнозелни гори, пропътували са хиляди километри и струват тройно повече от местните алтернативи ставаш по-добър човек или си нещо повече ли? Всеки един свестен диетолог би ти разяснил, че най-доброто за тялото е плод и зеленчук от околността и типичен за климата на местообитание. Местото всеки си избира дали да яде или не, но ако лишите малко дете от месо ще му съсипете имунната система и ще го разболеете, поне докато не влезе в тинейджърската възраст трябва да консумира животински протеини, за да няма здравословни проблеми.
  • 12 И въпреки веганството..!

    3 0 Отговор
    Човек, пак е леш...!
  • 13 Яшко

    5 0 Отговор
    Ингилизка му работа, изкелефенчена също като тях