Отидете към основна версия

12 986 84

Хотел на Жоро Главата посреща с надпис "Само за бели"

  • расизъм-
  • хотел-
  • слънчев бряг-
  • жоро главата

Расистките надписи се появиха върху хотел в Слънчев бряг

Расистки надписи „Само за бели” и „Животът на белите има значение” се появиха на входа на хотел „Heaven” (в превод от англ. – рай) в Слънчев бряг, твърди сайтът Лупа.бг. Във Фейсбук групите Foreigners in Sofia & Friends, Scandinaver i Bulgarien и в сайта „Трипадвайзър” бяха публикувани снимки, на които се виждат расистките послания.

Надписите, които звучат сякаш сме се върнали доста назад във времето, предизвикваха крайно възмущение в социалните мрежи. Кристер Стрьом – швед, който живее в Ямбол, споделил снимка в една от групите, пише във Фейсбук: „Очевидно това е от тази година в хотел "Heaven" на Слънчев бряг. Надявам се да загубят много клиенти заради това. Лично аз бих отишъл някъде другаде”.

В платформата „Трипадвайзър“ потребителка, представила се като Сара, коментира: „Този хотел има знак „Само за бели” точно до входа си. Не разбирам как изобщо е възможно това през ХХІ век. Представете си, че сте резервирали престоя си в този хотел като чужденец и първото нещо, с което се сблъскате пред входа, е знак „Само за бели”. Това трябва да е незаконно и е нечовешки обидно. Заради себе си и заради всички останали, не резервирайте престой в тази расистка бърлога”.

Коментарът на Фейсбук потребителката Marina MK гласи: „Достигането на нови дъна е специалитет на тази държава”.

В групата „Чужденци в София“ спорят дали България е расистка държава. От контекста става ясно, че този знак вероятно е предназначен за роми и че това е обичайно у нас.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 26 гласа.

Свързани новини