Отидете към основна версия

4 587 3

Сър Дейвид Атънбъро и най-важният филм на годината (ВИДЕО)

  • сър дейвид атънбъро-
  • дейвид атънбъро-
  • биографичен филм-
  • премиера-
  • принц джордж-
  • кралско семейство-
  • attenborough: life on our planet-
  • атънбъро: животът на нашата планета

Децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън бяха сред знаменитостите, които задаваха въпроси на великия естественик

Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Прочутият британски естественик сър Дейвид Атънбъро отговори на въпроси на известни свои фенове, сред които бяха и децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Британският принц Джордж, който е трети по реда за унаследяване на трона, и по-малките му брат и сестра се включиха в рядък видеозапис, задавайки въпроси на Атънбъро за изчезването на видовете, паяците и любимите животни на британски естественик и популяризатор на естествознанието.

Сред останалите знаменитости, които се включиха в инициативата, състояла се преди премиерата на биографичния филм Attenborough: Life On Our Planet („Атънбъро: Животът на нашата планета“) по Нетфликс, бяха и Били Айлиш, Дейвид Бекъм, звездата от „Игра на тронове“ Мейзи Уилямс, актрисата Джуди Дженч и др., съобщава Entertainment Weekly.

Във видеото, което е записано като част от промоционален клип за новия филм на легендарния природозащитник, той отговоря на въпроси за състоянието на планетата, климатичните промени и бъдещето на Земята. Самият филм, чиято премиера беше вчера, разказва за най-голямата екологична катастрофа, която се случва пред очите ни: загубата на последните запазени места с дива природа и оттам - на биоразнообразието.

В рецензията на онлайн изданието NME „Животът на нашата планета“ е наречен „най-важният филм за годината“: „Ако хората протестират, че трябва да носят маска в супермаркета, с което ще защитят собствената си баба, какъв шанс имат рядък вид кит или екзотична отровна жаба, когато цената за защитата им изисква толкова много жертви?

„Животът на животните и растенията може да е по-тясно свързан с нашия, отколкото бихме искали да признаем, но забележителен филм като този трябва да ни подтикне към действие вместо към сълзи, ако има надежда да ги спасим. „Животът на нашата планета“ може да не е филмът, който повечето от нас искат да гледат през 2020 г., но определено е този, който трябва да видим“, завършва публикацията.

В България за последните 24 часа часа филмът е на девето място сред най-гледаните заглавия в стрийминг платформата.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини