Отидете към основна версия

11 342 32

Невижданият лукс, в който живее потайната жена на Ким Чен Ун (ВИДЕО)

  • съпруга-
  • ри сол-джу-
  • ким чен-ун-
  • тайна-
  • живот-
  • лукс-
  • ким чен ун

Севернокорейските власти не позволяват да се разкрива много за съпругата на лидера им

Снимка: БГНЕС/ EPA

Съпругата на на Ким Чен-ун, която е бивша мажоретка, разполага с 4 милиарда британски лири богатство, живее ултра луксозно и избира тоалетите си от гардероб, пълен с дизайнерски дрехи.

Ри Сол-джу се появи публично за първи път от повече от година на фона на слуховете, че е екзекутирана, пише Daily Star.
Тя е омъжена за един от най-могъщите мъже на Земята, но подобно на голяма част от случващото се в Северна Корея, тя се опитва да запази личния си живот забулен в тайна.

Ри направи дългоочакваното си завръщане пред обществеността на концерт, отбелязващ Деня на блестящата звезда, важен държавен празник в Северна Корея. Продължителното ѝ отсъствие предизвика спекулации за бременност, болест или катастрофален разрив с нейния деспотичен съпруг.

Смята се, че тя живее пищно, луксозно, пие скъпо шампанско, шири се в луксозни дворци и частни самолети, въпреки че трябва да си затваря очите за ексцесиите на съпруга си.


Детството на Ри в североизточния град Чонджин е забулено в мистерия и анализаторите смятат, че името ѝ може да е псевдоним.

Тя беше сред 90-те мажоретки, които представиха страната си на първенство по лека атлетика в Южна Корея през 2005 г.

Смята се също, че Ри е била певица в популярния оркестър Унхасу, но откакто се омъжи за Ким, севернокорейските власти "се опитват да изтрият миналото ѝ като певица и артист, като конфискуват популярни CD-та от нейните изпълнения", според южнокорейски коментатор.

Смята се, че са се оженили през 2009 г., но Ри не е публично представена като съпруга на Ким до 2012 г.

Двойката има три деца - син, роден през 2010 г., и дъщеря през 2013 г., както и трето през 2017 г., чийто пол не е разкрит и имената им никога не са били официално съобщени.

Когато е в очите на обществеността, Ри обикновено е до съпруга си, но общественият ѝ живот е прекъснат от продължителни отсъствия. Тя изчезна за девет месеца през 2016 г., четири месеца през 2017 г. и 2019 г. преди последния дълъг участък.

Някои спекулираха, че тя е наказана за превишаване на правомощията си. Ри е известна с насладата от по-фините неща в живота, тъй като голяма част от населението на Северна Корея е изправена пред глад и крайна бедност.

Често я виждат в скъпи костюми на Chanel за по 8000 паунда, а колекцията ѝ от ръчни часовници се смята, че струва зашеметяващите 6 милиона паунда.

Съобщава се, че Ким притежава 17 дворци из Северна Корея, включително един със собствена 500-метрова авиописта в Уонсан.

Основната резиденция на двойката, Central Luxury Mansion, е в столицата на страната, Пхенян.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.

Свързани новини