Отидете към основна версия

8 582 14

Тайните на яденето на диня

  • диня-
  • плод-
  • тайна-
  • храна-
  • полезно-
  • диетолог-
  • лято

Диетолог дава съвети как да извлечем максимума от вкусния и разхлаждащ плод

Снимка: Shutterstock

Жаркото лято е сезонът на дините. Мнозина от нас толкова ги обичат, че не могат да се спрат, щом видят динята на тезгяха на магазина за плод и зеленчук. Диетолог разкри някои неподозирани правилата за яденето на диня, пише Флагман.бг.

Според него, като всеки плод, динята не трябва да се яде с килограми. Това е особено важно за хора, предразположени към наддаване на тегло или диабет. Това се дължи на факта, че динята съдържа захар.

Също така специалистът съветва да динята да се яде в светлата част на деня, за да не натоварвате пикочната система през нощта и да не прекъсвате съня.

„Прекъснатият сън няма да ви позволи да се възстановите за следващия ден, което от своя страна може да повлияе на хранителното поведение и наддаването на тегло. Защото когато не спим достатъчно, преяждаме по-лесно, наддаваме на тегло“, казва специалистът.

Освен това диетологът предупреждава за възможността за отравяне с диня, ако към нея се добавят странични вещества. Следователно дините трябва да се купуват през сезона, а също и да се интересуваме къде са отгледани.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.

Свързани новини

  • В Москва диня уби дете и баба му

    Семейство от четирима души пострада след консумация на диня, обработвана с инсектицид, в руската столица Москва, съобщава Газета.ру, предаде БНР. М ...
    14.09.2021
    11 892
    52