Отидете към основна версия

2 515 12

Джаз музикантът и певец Боби Вълчев представя неговата “Pretty Lady”

  • боби вълчев-
  • джаз музикант-
  • pretty lady

Историята, преплетена в текста, е присъща за стария класически джаз

Снимка: Прессъобщение

През юни джаз музикантът и певец, познат още и от участието си в “България търси талант” – Боби Вълчев, представи своята нова песен “Pretty Lady”. Чрез нея музикантът прави своеобразно завръщане към old school звученето в джаза с неговата романтичност, специфика на звучене и неповторим стил. Боби записва парчето в студио, свирейки акустично на пиано и тромпет, без да използва възможностите на съвременните технологии за обработка на звука, тъй като иска да подари на своите почитатели джаз в най-чистата му форма.

Автор на текста на “Pretty Lady” е ливанката Руба Фаят.

Срещата с Руба беше много интересна и забавна една от тези истории , които разказваш за цял живот . По време на едно мое участие една много притеснителна жена се приближи до мен и с плах тон ме попита дали мога да изсвиря Something stupid, при което аз ѝ се усмихнах и ѝ казах „Аз цяла вечер свиря глупави неща“. Като бях доста учуден тази жена какви ги говори, дори малко се обидих, докато не разбрах, че тя всъщност иска да ѝ изсвиря песента , която се казва “Something Stupid“. Така нашето запознанство не започна добре, но след това се смяхме много и тя ми разказа, че пише стихотворения, които когато видях помислих , че са уникални текстове за песни.

Така, когато записах песента Pretty Lady знаех, че тя ще напише страхотен текст и така и стана . Тя написа и други текстове за мен, които скоро ще чуете.

Историята, преплетена в текста, е присъща за стария класически джаз такъв, какъвто го познаваме от миналото –
млада дама, играеща си с чувствата на своя обожател. Видеото към песента също е издържано в същия класически стил – само Боби, инструментите – пиано и тромпет, и магията на музиката.

Боби Вълчев подготвя още вълнуващи проекти и дуети с популярни музиканти, сред които оперната певица Гери
Николаева, с която заедно ще срещнат класиката с поп и джаз звученето.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини