17 Септември, 2021 08:00 2 371 12

Джаз музикантът и певец Боби Вълчев представя неговата “Pretty Lady”

  • боби вълчев-
  • джаз музикант-
  • pretty lady

Историята, преплетена в текста, е присъща за стария класически джаз

Джаз музикантът и певец Боби Вълчев представя  неговата “Pretty Lady” - 1
Снимка: Прессъобщение

През юни джаз музикантът и певец, познат още и от участието си в “България търси талант” – Боби Вълчев, представи своята нова песен “Pretty Lady”. Чрез нея музикантът прави своеобразно завръщане към old school звученето в джаза с неговата романтичност, специфика на звучене и неповторим стил. Боби записва парчето в студио, свирейки акустично на пиано и тромпет, без да използва възможностите на съвременните технологии за обработка на звука, тъй като иска да подари на своите почитатели джаз в най-чистата му форма.

Автор на текста на “Pretty Lady” е ливанката Руба Фаят.

Срещата с Руба беше много интересна и забавна една от тези истории , които разказваш за цял живот . По време на едно мое участие една много притеснителна жена се приближи до мен и с плах тон ме попита дали мога да изсвиря Something stupid, при което аз ѝ се усмихнах и ѝ казах „Аз цяла вечер свиря глупави неща“. Като бях доста учуден тази жена какви ги говори, дори малко се обидих, докато не разбрах, че тя всъщност иска да ѝ изсвиря песента , която се казва “Something Stupid“. Така нашето запознанство не започна добре, но след това се смяхме много и тя ми разказа, че пише стихотворения, които когато видях помислих , че са уникални текстове за песни.

Така, когато записах песента Pretty Lady знаех, че тя ще напише страхотен текст и така и стана . Тя написа и други текстове за мен, които скоро ще чуете.

Историята, преплетена в текста, е присъща за стария класически джаз такъв, какъвто го познаваме от миналото –
млада дама, играеща си с чувствата на своя обожател. Видеото към песента също е издържано в същия класически стил – само Боби, инструментите – пиано и тромпет, и магията на музиката.

Боби Вълчев подготвя още вълнуващи проекти и дуети с популярни музиканти, сред които оперната певица Гери
Николаева, с която заедно ще срещнат класиката с поп и джаз звученето.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мулума

    2 1 Отговор
    Кога ши пей....!?
  • 2 dssg

    2 5 Отговор
    Джаза е отвратителна музика !

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 жтжтж

    3 2 Отговор
    тоя не може да пей бре !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "dssg":

    Моля какво каза. Има толкова стилове и разнообразие в тази музика . От това което звучи на клипа до джаз за секс , отпускане и четене на книга . До стилове за танцуване . Който не разбира от музика да не пише критики заДжаза.
  • 7 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "жтжтж":

    А вие можете ли , и засвирите на пиано . Това не е чалга или поп музика . В джаза има много стилове .
  • 8 🤟🤟🤟🤟🤟

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "dssg":

    Вие каква музика слушате .Ако не е тайна . Много хора слушат джаз , в него има такова разнообразие от стилове . Това което свири на клипа е по стария класически джаз . Не е за всеки , има и Фънк,Джаз рок , Фужън, Соул , Смут джаз ,Джаз троник. За всеки по нещо от този хубав стил музика . Аз слушам и рок и джаз , класическа музика и поп .
  • 9 пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "dssg":

    джазът е прекрасна музика!
    разбира се, и той е като всичко останало - ако е направен с две леви ръце, може и главоболие да ти докара. ;)
  • 10 Ужас

    1 1 Отговор
    Фалшиво пеещ еГей.

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ужас":

    Нима написано от чалгар .
  • 12 копи пейст

    1 0 Отговор
    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.