9 Ноември, 2021 17:26 3 471 1

Боби Вълчев крие колекция от ретро коли

  • боби вълчев-
  • ретро коли

Всестранно развитият българин, освен че обича да прекарва време на сцена и в уроци, е огромен ценител на ретро автомобилите

Боби Вълчев крие колекция от ретро коли - 1
Снимки: Личен архив

Преди повече от година, на сцената на риалити формата “България търси талант”, се появява джаз певецът и музикантът Боби Вълчев. Неговото изпълнение не остава незабелязано и със своята харизма и талант, джазменът веднага печели заветното “да” на журито. Макар и участник в българския формат на предаването, Боби от дълги години не живее на родна земя. Неговият житейски път го отвежда до далечния Дубай, където развива своята музикална кариера и освен, че е на сцена, Боби Вълчев създава свои авторски песни. Освен това е и учител в музикална академия. С усмивка на лице българинът споделя, че за него е истинско удоволствие и чест да обучава своите малки и големи ученици. “За музиката граници няма, интересно е да наблюдаваш възрастен мъж на 74 години, който има желание да се научи да свири на тромпет, това е вдъхновяващо и осъзнаваш, че няма нищо невъзможно!”, споделя музикантът.

Всестранно развитият българин, освен че обича да прекарва време на сцена и в уроци, е огромен ценител на ретро автомобилите. Страстта му към тях се заражда в ранна детска възраст. Като дете Боби е колекционирал лепенки на различни коли, както повечето момчета. Повратният момент, който джазменът твърди, че ще помни цял живот, е когато за първи път вижда ретро автомобил в реална среда, едва на шест години. Автомобилът е Cadillac Eldorado.

“Макар и малък, осъзнавах, че това е произведение на изкуството. Визията, стилът, класата, която имат тези коли, са наистина внушителни. Може би не съм знаел колко атрактивни ще са днес и каква рядкост ще бъдат в наши дни, но още тогава си дадох сметка, че искам колекцията от детски лепенки, да се превърне в истинска реалност.”

Днес Боби Вълчев може да се похвали с голяма, пъстра колекция, част от която са Ford Mustang 1967 г. , Buick Riviera 1973 г. и Jaguar XJS 1994. Джазменът споделя, че освен да се любува на атрактивните коли, обича и да ги кара. По негови думи те са много по-добра алтернатива от съвременните - много по икономични, здрави и истински. Материалите, които се използват за направата на такъв тип кола, са дърво, хром, кожа. Нямат електрически табла, всичко са механизми - добре оборудвани и добре измайсторени.

Боби Вълчев споделя, че ретро автомобилите и джазът взаимно се допълват в живота му. Макар коренно различни и двете са произведения на изкуството, които му напомнят за миналото. За онези времена, когато хората са били създатели и ценители на истинското. Всяко нещо носи индивидуализъм и собствен дух. В днешно време почти всичко е еднакво. Създават се нови модели с по-добри характеристики, но никой от тях не ти носи онова усещане, че е незаменим и единствен. Всичко старо се заменя от по-ново.

Боби Вълчев крие колекция от ретро коли

“Джазът и ретро автомобилите са от една епоха. Епоха носеща идеализъм. Личи си намесата на човешката ръка, а не на машината”. Може би това прави ретро колите уникат. До днес джазът е разпознаваем, както и ретро колата. Не е нужно да знаеш нейната марка, за да ти направи впечатление на пътя. Различава се от всичко онова, с което се разминаваш. Боби Вълчев вече има и песен, в чийто клип е включил един от автомобилите си, но със сигурност няма да е последен.

Освен че той самият използва ретро произведенията в творчеството си, често ги дава под наем и на други артисти. Наскоро немски рапър е заснел свой клип с ретро автомобил на Боби.

Попитахме джазменът с какво друго би сравнил хубавата кола, освен с любимия му джаз? Без да се замисли ни отговори, че ретро автомобилът напомня на красива и класна жена. Общото помежду им е индивидуализмът, харизмата, класата и най-вече силният характер, който си личи отдалеч. Не познаваш създателя на колата, но усещаш неговия дух и замисъл. “Този тип музика, жени и коли носят дързост и идентичност, която трудно може да се намери в наши дни. Може би в съвременния свят всичко е модерно, но много малко неща са уникални, незаменими и безценни!”

Боби Вълчев крие колекция от ретро коли
Боби Вълчев крие колекция от ретро коли
Боби Вълчев крие колекция от ретро коли


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПКП

    1 1 Отговор
    КОЛИ ХУБАВИ , АМА ТОЯ СЕЛЯНДУР КОЙ Е ?