Отидете към основна версия

6 960 69

Жените, които спят по-дълго, имат повече желание за секс

  • секс-
  • сън-
  • либидо-
  • желание за секс

Всеки допълнителен час сън при жените увеличава либидото им

Снимкa: Shutterstock

Всеки допълнителен час сън при жените увеличава сексуалното им желание с 14% са изводите от проучване, публикувано в The Journal of Sexual Medicine. За допълнителен сън се смятат часовете след необходимия минимум от 7 за денонощие.

В проучването вземат участие 171 жени, които имали постоянни полови партньори. Всеки ден в продължение на 2 седмици те били анкетирани за сексуалния им живот. „Правили ли сте секс в последните 24 часа?“ и „Мастурбирали ли сте през последното денонощие?“. Те били питани и за това колко часа са спали през изминалата нощ и дали се чувстват отпочинали, както и колко време им е отнело заспиването.

Изследователите заключват, че всеки допълнителен час сън увеличава сексуалното желание с приблизително 14%. То се наблюдава при жените, които са склонни да спят по-дълго.

В заключение авторите на проучването казват, че техните открития потвърждават досегашните твърдения, че добрият сън е важен за поддържане на добро здравословно състояние, но и на добър сексуален живот. Желанието за секс, физиологичната възбуда и настроението за полов акт се повлияват много от качеството и продължителността на съня, казват изследователите. Те споделят, че установените факти не се повлияват от пол, възраст, умора през деня или месечен цикъл.

Тези проучвания показват, че редовното недоспиване води до липса на либидо и намалена сексуална активност. През 2013 г. известен медицински журнал публикува проучване, в което се казва, че всяка нощ на недоспиване води до намаляване на сексуалната активност и либидото както при мъжете, така и при жените. В проучването се твърди, че когато добре отпочинали мъже и жени оценяват сексуалното си желание и в частност либидото на нежната половинка те твърдят, че желанието им за секс е значително повишено. Същите участници правили и оценка на либидото си след нощ на недоспиване. И при двата пола се наблюдава по-слабо желание за секс при недоспиване.

Учените твърдят, че системното недоспиване води до промени във фронталния лоб на мозъка, което има негативен ефект върху чувствителността, поемането на рискове и сексуалното желание, пише Puls.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини