Отидете към основна версия

16 458 36

Защо американците ходят с обувки вкъщи?

  • обувки-
  • у дома-
  • вкъщи-
  • американци

Топ 3 на причините, поради които американците не свалят обувките си у дома

Снимкa: Shutterstock

Жителите на много европейски страни, както и на САЩ и Австралия, имат няколко причини, поради които могат да ходят вкъщи с уличните си обувки. А не са ли много мръсни? Всъщност, не са.

От pochivka.blitz.bg представят топ 3 на причините, поради които американците не свалят обувките си у дома:

Причина №1: Чисти улици

Изненадващо, но това е факт. Миенето с препарати по улиците и тротоарите в Европа и САЩ съществува от доста време. Като правило те правят това 1-2 пъти месечно и използват специализирани инструменти, които не вредят на околната среда.

Добре обмислената канализационна система също помага - в случай на дъжд водата веднага отива в канализацията, а не се утаява в локви от бензин, както много често наблюдаваме да се случва у нас.

Тревата близо до тротоарите е оградена с бордюри, така че земята също не се руши и не тече под краката ви. Изглежда, че е дреболия, но благодарение на такива нюанси американските маратонки блестят в бяло дори в облачен ден.

Причина №2: Имат кола

Според статистиката почти 90% от американското население притежава кола. И най-често се движат с нея, а не пеша. В големите градове има развита мрежа от градски транспорт и таксита. С една дума, на американците не им се налага често да ходят пеша.

Причина №3: ​​Домакинска помощ

Америка извън големите градски райони е едноетажна страна, много хора живеят тук в частни, макар и малки къщи. Постоянното почистване на цели имения вместо на няколко стаи е изморително, така че услугите на домакините са популярни тук.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 51 гласа.

Свързани новини