Отидете към основна версия

2 344 4

Дългоочаквана добра новина във Виенския зоопарк (ВИДЕО+СНИМКА)

  • виена-
  • зоопарк-
  • зоологическа градина-
  • орангутан-
  • бебе

13-годишната майка Сари се радва на първа рожба, чакана 20 години в зоопарка

Илюстративна снимка: Shutterstock

Във Виенския зоопарк - най-старата зоологическа градина в света, се роди малко орангутанче, съобщи пресслужбата на зоопарка. Маймунчето е дългоочаквано бебе, тъй като от 20 години зоолозите тук се надяват на ново поколение, предава БТА.

„За 13-годишната Сари, която дойде преди две години от зоопарка в Дъблин, това е първа рожба. Тя се грижи трогателно за малкото, което засега само спи в прегръдките ѝ“, съобщава отговарящият за семейството зоолог.

Орангутаните са застрашени от изчезване поради разрушаването на тяхната естествена среда на островите Борнео и Суматра. „През последните години непрекъснато модернизираме техния район, за да го приближим доколкото е възможно до естествената им среда. С пристигането на двете женски Сари и Сурия се създаде прекрасно действаща социална група. Много сме щастливи, че усилията ни се увенчаха с появата на ново поколение“, не скрива радостта си директорът на зоопарка Щефан Херинг-Хагенбек.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Обявиха най-добрия град за живеене

    Виена е класирана на първо място в списъка на най-добрите за обитаване градове в света според годишния индекс на проучвателното звено на списание &quo ...
    23.06.2022
    10 764
    23