Отидете към основна версия

1 897 11

Англичанка роди дете на своя приятелка

  • сурогатна майка-
  • приятелки-
  • дете-
  • бременност-
  • рак на шийката на матката

Буш бе диагностицирана с рак на шийката на матката през 2016 година

Снимка: Shutterstock

31-годишната Беки Сидел от Обединеното кралство стана сурогатна майка на своята приятелка, 32-годишната Каси Буш, и нейния партньор, 31-годишният Джак Клейл, разкри изданието Metro, предаде БГНЕС.

Буш бе диагностицирана с рак на шийката на матката през 2016 година. Жената трябваше да се подложи на лъчетерапия и химиотерапия, което ще провокира ранна менопауза и ще я направи безплодна. След като научила за това, тя решила да замрази яйцеклетките си предварително.

Няколко месеца по-късно Буш и съпругът ѝ се обърнали към британската службата за сурогатно майчинство, за да намерят сурогатна майка. Бъдещите родители се срещнали с няколко жени, но не могли да се сближат с никоя от тях. Когато Буш казала на Сидел за това, получила от нея изненадващия отговор, че е готова да ѝ роди дете.

„На следващата сутрин ѝ изпратихме съобщение с въпроса „Сигурна ли си?” Оказа се, че е изключително сериозна. Бяхме много изненадани“, казва Буш.

Скоро Сидел подписала всички необходими документи и се подложила на процедура за изкуствено осеменяване. Няколко седмици по-късно тя разбрала, че е бременна. Според нея бременността е преминала "без никакви усложнения".

Бебето, наречено Барнаби, се роди през май. Буш отбеляза, че е невероятно благодарна на приятелката си, която е направила „всичко възможно и невъзможно“ за тях. „Никога не съм мислил, че бебето ми ще се роди по този начин, но сега то има толкова прекрасно голямо семейство. Всички сме много щастливи”, въодушевена е жената.

По-рано беше съобщено за американката и майка на 8 деца Шализ Смит, станала сурогатна майка на собствената си дъщеря, която не можеше да има деца.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.

Свързани новини