Отидете към основна версия

2 814 27

Норвежката принцеса, сгодена за шаман, се отказва от официалните си отговорности

  • марта луиз-
  • норвегия-
  • принцеса-
  • шаман-
  • духовен водач

Духовният водач Дурек Верет е особено популярен в Холивуд

Снимка: БГНЕС/ EPA

Норвежката принцеса Марта Луиз, която е сгодена за самопровъзгласил се шаман, подкрепящ спорни алтернативни терапии, се отказва от официалните си функции, за да бъдат разграничени по-добре личните ѝ убеждения от отговорностите ѝ в кралското семейство, съобщиха АФП и АП, позовавайки се на кралския дворец.

"Принцесата и годеникът ѝ Дурек Верет искат по-ясно да разграничат собствените си дейности и кралското семейство", се казва в изявление на двореца, цитирано от БТА.

"Това означава, наред с другото, че те повече няма да използват титлата принцеса и няма да споменават членовете на кралското семейство в социалните мрежи, в медийни продукции или в други търговски дейности", пише кралското семейство, като все пак уточнява, че Марта Луиз запазва титлата си принцеса.

Принцесата заявява, че възнамерява да прави разлика между себе си "като частно лице" и като член на кралското семейство, като призовава за уважение към личните ѝ възгледи, "без да се налага други да отговарят за тях".

Като нетипична двойка, Марта Луиз и годеникът ѝ се борят да спечелят сърцата на норвежците. Според последните проучвания повече от половината от тях биха искали тя да се откаже от титлата си принцеса.

Дъщерята на крал Харалд V се разведе с първия си съпруг, който по-късно се самоуби. Тя вече се е отказала от повечето си титли, включително и от тази на "кралско височество".

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини