Отидете към основна версия

3 157 19

Най-големите страхове на мъжете

  • мъже-
  • страх-
  • страхове-
  • притеснения-
  • провал

Коренът на много от мъжките страхове се намира в еволюцията

Снимка: Shutterstock

Колкото и усилия да полага човечеството да се отърве от тях в наши дни, то все още е подвластно на стереотипи. Особено по отношение на страховете. Всички сме наясно жените се страхуват от една група неща, а мъжете - от друга.

Последните често отчаяно отричат ​​всяка своя слабост, защото просто не могат да се примирят с тях. Най-голямата заблуда е, че мъжете не се страхуват от нищо. По принцип няма човек, който да не се страхува. Въпросът е само кой и от какво конкретно се страхува.

И така, сред мъжете следните страхове са „популярни“ и много чести:

1. Страх от поражение

Някои смятат, че е така от древни времена, други, че е в гените, но човек трябва да е силен, ловец и защитник и затова не трябва да губи, пише Флагман. С оглед на това мъжете наистина не обичат да губят и не толерират, когато им се напомня за това. Ако загубата или поражението се отнася до нещо сериозно, тогава това лесно може да доведе до състояние на спокойствие.

2. Получаване на отказ

В по-голямата си част това се отнася за жените, но често има случаи, когато става дума само за желана вещ или нещо ценно за конкретен мъж. Вътрешно това се възприема като предизвикателство, което малко се вкопчва в мъжкото его, защото повечето мъже вярват, че могат да имат всичко, което искат, а отказът се възприема като унижение и обида, от която мъжете са много наранени.

3. Страх от пристрастяване

Тук отново няма значение за какво точно става въпрос, финансови средства, жена или просто някаква ценност. Всяка зависимост ще ви направи по-слаби и ще се превърнете в уязвимост, от която другите могат да се възползват, с други думи, това се равнява на лична слабост.

4. Страх от физически провал

Колкото и да е странно, но за мъжете това се равнява на жизненоважни проблеми. По някаква причина мнозинството вярва, че само физическата жизнеспособност ги утвърждава като мъже, напълно забравяйки за всичко останало. Когато проблемът наистина се случи, той става причина за силна паника, много негативни емоции и други неща. По-лошото е, че мъжете дори отказват да се консултират с лекари по този въпрос, смятайки, че това е унизително.

Обобщение

Не може да се каже, че всички тези страхове са значими или, напротив, незначителни, те са просто обичайни, но ако е необходимо и се работи върху себе си, всеки един от тях може да бъде преодолян. Единствената уловка е, че мъжете не искат да се борят със страховете си, защото те „вече“ са силни и не могат да се страхуват от нищо.

Понякога тази гледна точка напълно задръства рационалността и може да доведе до големи проблеми, така че всеки страх трябва да бъде ограничен и разгледан от рационална гледна точка.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.

Свързани новини