Last news in Fakti

21 Април, 2023 16:30 3 145 19

Най-големите страхове на мъжете

  • мъже-
  • страх-
  • страхове-
  • притеснения-
  • провал

Коренът на много от мъжките страхове се намира в еволюцията

Най-големите страхове на мъжете - 1
Снимка: Shutterstock

Колкото и усилия да полага човечеството да се отърве от тях в наши дни, то все още е подвластно на стереотипи. Особено по отношение на страховете. Всички сме наясно жените се страхуват от една група неща, а мъжете - от друга.

Последните често отчаяно отричат ​​всяка своя слабост, защото просто не могат да се примирят с тях. Най-голямата заблуда е, че мъжете не се страхуват от нищо. По принцип няма човек, който да не се страхува. Въпросът е само кой и от какво конкретно се страхува.

И така, сред мъжете следните страхове са „популярни“ и много чести:

1. Страх от поражение

Някои смятат, че е така от древни времена, други, че е в гените, но човек трябва да е силен, ловец и защитник и затова не трябва да губи, пише Флагман. С оглед на това мъжете наистина не обичат да губят и не толерират, когато им се напомня за това. Ако загубата или поражението се отнася до нещо сериозно, тогава това лесно може да доведе до състояние на спокойствие.

2. Получаване на отказ

В по-голямата си част това се отнася за жените, но често има случаи, когато става дума само за желана вещ или нещо ценно за конкретен мъж. Вътрешно това се възприема като предизвикателство, което малко се вкопчва в мъжкото его, защото повечето мъже вярват, че могат да имат всичко, което искат, а отказът се възприема като унижение и обида, от която мъжете са много наранени.

3. Страх от пристрастяване

Тук отново няма значение за какво точно става въпрос, финансови средства, жена или просто някаква ценност. Всяка зависимост ще ви направи по-слаби и ще се превърнете в уязвимост, от която другите могат да се възползват, с други думи, това се равнява на лична слабост.

4. Страх от физически провал

Колкото и да е странно, но за мъжете това се равнява на жизненоважни проблеми. По някаква причина мнозинството вярва, че само физическата жизнеспособност ги утвърждава като мъже, напълно забравяйки за всичко останало. Когато проблемът наистина се случи, той става причина за силна паника, много негативни емоции и други неща. По-лошото е, че мъжете дори отказват да се консултират с лекари по този въпрос, смятайки, че това е унизително.

Обобщение

Не може да се каже, че всички тези страхове са значими или, напротив, незначителни, те са просто обичайни, но ако е необходимо и се работи върху себе си, всеки един от тях може да бъде преодолян. Единствената уловка е, че мъжете не искат да се борят със страховете си, защото те „вече“ са силни и не могат да се страхуват от нищо.

Понякога тази гледна точка напълно задръства рационалността и може да доведе до големи проблеми, така че всеки страх трябва да бъде ограничен и разгледан от рационална гледна точка.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Стах

    13 9 Отговор
    От това , че жените стават все по мързеливи и неспособни. Като се откачат от гърба на майка си , скачат на гърба на мъжа си. Неспособни да поемат отговорност , да изкарват пари , неспособни да пораснат , като че ли са деца , които някой да издържа до 80 години !

    Коментиран от #7, #15

  • 3 Соваж бейби

    16 4 Отговор
    Най големите страхове са кой ще му пере,готви и глади дрехите след като вече е голям и не живее при мама.Другият им проблем е размера на висналото черво и лева в джоба за по големи комплексари имам в предвид де си взвме някоя под наем с много пластика от глава до пети докато мадамата намери някой с по голям и повече пари на кратко написано.
  • 4 Мъж

    9 1 Отговор
    Най големите ми страхове идват от Банкя и Канада.

    Коментиран от #9

  • 5 Един

    4 2 Отговор
    Не бойте се! Аз съм женен за четвърти път.
  • 6 aнтифен

    10 1 Отговор
    Обикновенно мъжът го е страх от това, дали ще има винаги възможността да задоволи капризите на една жена. И от там започва всичко, стрес, несигурност и провал

    Коментиран от #8

  • 7 все по-жалки сте

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Стах":

    Чакай някоя да ти носи пари и да ти слугува, а ти само да дебелееш.

    Коментиран от #13

  • 8 после се стресирай

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "aнтифен":

    Първо научи правописа! За нищо не ставате!

    Коментиран от #19

  • 9 Ето за това говорех!

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мъж":

    А мен не ме е страх!
  • 10 12345

    2 0 Отговор
    Да станат жени
  • 11 дядо поп

    4 1 Отговор
    И аз изпитвам голям страх от една репортерка от "Факти" , снима се с тъмни очила , като Колчо слепеца , и пише само глупости!
  • 12 Глупости

    2 2 Отговор
    Най-големия ни страх е да не отглеждаме биологично чужди деца. Да, знам че има днк анализи, но те не връщат времето. Ако тази мрачна страна на жените излезе наяве, обществото би спряло да фукционира. Нещата са достигнали такива мащаби, че тия днк тестове във държави като Франция са незаконни без съгласието на майката.
  • 13 Тая па

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "все по-жалки сте":

    Вземи се ъпдейти , къде се намирате! Нали единствения ви актив е да висите с краката нагоре. Вече е пълно с по млади , по красиви , и по стотина лева. И висят с краката нагоре по добре от тебе. Станахте евтини , ако не схващаш !

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Поредния

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Тая па":

    простак. Много станахте. Трябва редукция. Я, ходи в Украйна.
  • 17 Шубе

    2 0 Отговор
    Страхът от обобщение е най-опасната фобия май.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 aнтифен 2

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "после се стресирай":

    Ами аз не съм завършил като теб музикална филология и не обръщам внимание пак като теб, на правописни грешки ако има, а следя мисълта на коментиращия.
    А тук къде видя правописна грешка, та чак двама са харесали коментара ти